Acasa BMW BMW introduce posibilitatea ca e-mail-urile sa fie citite pe ecranul masinii si rostite de computer

BMW introduce posibilitatea ca e-mail-urile sa fie citite pe ecranul masinii si rostite de computer

de Costea Arsene

BlackBerry si BMW iDrive (sursa - BMW)

Constructorul auto german BMW va introduce in toamna, pe modelele sale echipate cu sisteme de navigatie de top (Professional), posibilitatea ca e-mail-urile sa fie citite pe ecranul central al masinii si sa fie rostite de computer, a anuntat compania.

Soferul va putea alege intre cateva moduri standard de afisare a mesajelor, iar functia de citire a continutului mesajelor cu voce tare de catre computerul masinii va putea fi activata printr-o simpla apasare de buton.

Afisajul central al masinilor BMW va putea, de asemenea, sa redea intrari din calendar, note si mesaje. Daca telefonul are o fotografie asociata unui contact, atunci acea poza va aparea si pe afisajul masinii.

Aceste facilitati de conectivitate sunt compatibile intre sistemul BMW iDrive si terminalele mobile BlackBerry produse de RIM (Research In Motion).

In plus, sistemul iDrive va permite operarea mai multor functii ale BlackBerry, atunci cand telefonul este conectat la masina prin Bluetooth.

Aceaste facilitati de conectivitate oferite de BlackBerry si BMW erau previzibile deoarece RIM a achizitionat compania QNX Software Systems de la Harman International Industries pentru a avea acces la sistemele de conectivitate din automobile. RIM a dobandi astfel tehnologia QNX, care face ca automobilele BMW, Audi si Acura sa se conecteze la telefoane mobile, ipod-uri si alte echipamente.

RIM se extinde astfel pe noi piete, pe masura ce cresterea vanzarilor nu mai e asa de accelerata, pe fondul inaspririi competitiei din partea unor dispozitive precum este iPhone-ul produs de Apple.

Lasa un comentariu