Acasa Ford Dealerul Romcar Motors, specializat pe Ford, va comercializa si masini Hyundai

Dealerul Romcar Motors, specializat pe Ford, va comercializa si masini Hyundai

de Adrian Mitrea

M Car Distribution si Romcar Motors (sursa - Romcar)

Dealerul Romcar Motors, parte a diviziei TiriacAuto, specializat in comercializarea si repararea de masini Ford, isi va extinde operatiunile si pentru autovehicule Hyundai, a anuntat compania.

Afacerile auto ale familiei Tiriac sunt afectate in acest an de piederea importului celei mai importate marci din portofoliu: Ford.

Dupa ce grupul american Ford a cumparat uzina Automobile Craiova, a anuntat ca va prelua si activitatile de import de la Romcar (atentie, nu Romcar Motors – n.r.). Compania Nationala de Vanzari (CNV) a Ford va fi operationala de la 1 august 2010.

Importatorul actual al Ford pe plan local, compania Romcar, parte a TiriacAuto, va ramane fara obiect de activitate dupa acest moment. Este inca neclar ce se va intampla cu angajatii, insa este de asteptat ca unii dintre ei sa treaca la CNV si la celelalte companii auto din grupul Tiriac.

Pe de alta parte, Romcar Motors, dealer Ford, va incepe sa comercialize si sa repare si masini Hyundai, diversificandu-si astfel activitatile.

Afacerile auto ale familiei Tiriac cuprind patru importatori: Romcar (Ford), M Car Trading (Mitsubishi), Hyundai Auto Romania (Hyundai) si Premium Auto (Land Rover si Jaguar). Pe langa cele patru companii ce importa cinci marci diferite, reteaua de dealeri a TiriacAuto este alcatuita din circa 40 de centre.

Divizia TiriacAuto, parte a Tiriac Holdings, are circa 1.000 de angajati.

Lasa un comentariu