Acasa Industrie Discutiile dintre Volkswagen si Proton s-au incheiat, fara concretizarea unui parteneriat

Discutiile dintre Volkswagen si Proton s-au incheiat, fara concretizarea unui parteneriat

de Adrian Mitrea

Proton Savvy (sursa - Proton)

Discutiile dintre grupul auto german Volkswagen si producatorul auto malaezian Proton s-au incheiat, dar fara concretizarea unui parteneriat, a anuntat compania asiatica.

In urma cu aproape doua saptamani, presedintele companiei Proton, Mohd Nazmi Mohd Salleh, spunea presei ca in perioada urmatoare va vorbi pe larg despre parteneriatul cu Volkswagen.

Negocierile s-au incheiat pentru ca grupul Volkswagen „are alte planuri”, a anuntat Proton, potrivit Automotive News Europe (ANE).

Producatorul auto asiatic se va concentra pe strategia deja existenta si va incerca sa incheie un contract cu japonezii de la Mitsubishi.

Un acord cu Proton este interesant pentru marcile din afara Malaeziei pentru ca guvernul are o schema fiscala ce face ca masinile produse in afara tarii sa fie total neatractive economic vorbind. Fabricantul local Proton este astfel avantajat.

In octombrie 2009, Guvernul malaezian a spus ca a demarat cautarile pentru a gasi un partener puternic pentru Proton, fara de care ar avea dificultati in a rezista pe piata.

Masini Proton circula si in Romania de cativa ani, ele facand parte din flota unei companii de taxi din Bucuresti.

Colosul german Volkswagen (VW) include noua marci din sapte state europene: Volkswagen, Audi si Volkswagen Vehicule Comerciale (Germania), Skoda (Cehia), Seat (Spania), Bentley (Marea Britanie), Bugatti (Franta), Lamborghini (Italia) si Scania (Suedia).

Lasa un comentariu