Acasa Romania Programul Rabla ar putea fi suplimentat din nou, cu 30.000 de tichete

Programul Rabla ar putea fi suplimentat din nou, cu 30.000 de tichete

de Adrian Mitrea

Rabla (sursa - 0-100.ro)

Programul „Rabla” ar putea fi din nou suplimentat, cu circa 30.000 de tichete, dupa ce voucherele din ultima transa tiparita vor fi distribuite in totalitate catre REMAT-uri pana la sfarsitul acestei saptamani, a anuntat marti ministrul Mediului, Laszlo Borbely, informeaza MEDIAFAX.

„Programul «Rabla» va continua in aceleasi conditii ca si pana acum. Ne gandim la o suplimentare cu circa 30.000 a numarului de vouchere”, a spus ministrul Laszlo Borbely. Potrivit lui Borbely, toate cele 160.000 de tichete pentru programul „Rabla” editia 2010 vor fi distribuite catre unitatile REMAT din intreaga tara pana la sfarsitul acestei saptamani.

„Am scos deja din circulatie circa 110.000 de masini in doar trei luni de cand am dat drumul la programul «Rabla». Pentru comparatie, vreau sa va spun ca acest numar este egal cu cel al masinilor casate prin programul «Rabla» in totii ani de pana acum in care acest program a existat”, a precizat Borbely.

Ministrul Mediului a mai spus ca au fost deja cumparate prin programul Rabla peste 22.000 de masini noi, mai mult de jumatate dintre acestea fiind de productie autohtona.

Editia 2010 a programului „Rabla” a inceput in 18 februarie, cand au fost distribuite 60.000 de vouchere in valoare de 3.800 lei fiecare. Ulterior, numarul de vouchere a fost suplimentat de doua ori, de fiecare data cu cate 50.000.

Potrivit primelor raportari ale Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), masinile casate in acest an prin programul „Rabla” au in medie 20 de ani vechime. Pretul mediu al masinilor noi cumparate cu vouchere obtinute din casarea masinilor este de 10.000 de euro, iar 10% dintre ele se incadreaza in normele de emisii Euro 5.

Editia din acest an a programului guvernamental a inceput cu o luna si jumatate mai tarziu fata de promisiunile initiale ale guvernantilor, care indicau demararea Rabla 2010 la 1 ianuarie.

Editia de anul trecut a Rabla a avut si ea un start stangaci, cu promisiuni de incepere pe 1 ianuarie 2009, dar cu operabilitate efectiva din a doua jumatate a lunii martie. Alaturi de blocarea creditarilor, acesta a fost si unul dintre motivele pentru care in 2009 au fost scoase din uz putin peste 32.000 de masini vechi, jumatate din tinta de 60.000 propusa.

Tichetele valorice acordate in acest an pentru masinile casate sunt securizate impotriva falsificarii.

Lasa un comentariu