Acasa Nissan Primul automobil electric accesibil pleaca de la peste 33.000 euro in Europa

Primul automobil electric accesibil pleaca de la peste 33.000 euro in Europa

de Adrian Mitrea
Nissan Leaf (sursa - 0-100.ro)
Nissan Leaf (sursa - 0-100.ro)

Automobilul 100% electric Nissan Leaf, promovat ca prima masina electrica accesibila din lume, are preturi de pornire de putin peste 33.000 euro in Europa, insa constructorul a ales sa ofere masina doar in tari in care guvernele acorda bonusuri pentru astfel de vehicule, scazandu-i astfel pretul.

Primele tari din Europa in care va fi disponibil primul automobil electric de la Nissan sunt Marea Britanie, Olanda, Irlanda si Portugalia, a anuntat Nissan.

Ultimele doua state acorda stimulente guvernamentale de 5.000 euro celor care cumpara masini electrice, iar in Marea Britanie si Olanda suma este de 6.000 euro.

Rezervarile vor incepe in iulie, iar primele livrari catre clienti vor fi facute in ultimul trimestru din acest an.

Nissan Leaf are o autonomie de peste 160 de kilometri daca bateriile au fost incarcate complet, timp de opt ore, si poate atinge o viteza maxima de 140 km/h.

In lipsa posibilitatii de a incarca bateriile complet, Nissan spune ca in mai putin de 30 de minute se poate face o reincarcare de pana la 80% a acumulatorilor, ceea ce ar asigura o autonomie de peste 120 de kilometri. Aceasta valoare pare mica, dar satisface nevoile a peste 70% dintre soferii din lume, care nu merg cu masina mai mult de atat intr-o zi.

Masina dispune in standard de sistem de navigatie, camera video pentru marsarier, aer conditionat si de sisteme noi de conectivitate cu telefoane mobile moderne.

Nissan Leaf va fi produs si in Europa din 2013, in uzina Sunderland din Marea Britanie. Tehnologia de pe Leaf va sta la baza dezvoltarii primului automobil electric Renault, Fluence Z.E., care va ajunge si in Romania in toamna.

Capacitatea de productie a uzinei va fi de 50.000 de unitati pe an, dar asta nu inseamna neaparat ca vor fi fabricate tot atatea masini. Productia efectiva va fi ajustatata in functie de cerere.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments