Acasa Evenimente VIDEO, FOTO: Noul Porsche Cayenne a fost lansat oficial in Romania

VIDEO, FOTO: Noul Porsche Cayenne a fost lansat oficial in Romania

de Adrian Mitrea

Porsche Cayenne (sursa - 0-100.ro)

Noul Porsche Cayenne, ajuns la a doua generatie, a fost lansat oficial pe piata romaneasca, miercuri (12 mai), la preturi cuprinse intre 59.920 euro si 121.914 euro, inclusiv TVA. Dupa cum recunoaste si directorul general al Porsche Romania, Brent Valmar, starea economiei romanesti face ca aceasta lansare sa para mai putin potrivita, insa compania are deja 15 comenzi ferme pentru noul model.

„Nu este poate cel mai potrivit moment sa lansam o asemenea masina, intr-un context economic incert si pe o piata auto care este in continuare intr-un regres pronuntat. Un element de stabilizare a pietei auto romanesti este programul Rabla, care a fost extins in etape succesive”, a declarat Valmar, intr-o conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii noului Cayenne.

Click aici pentru galeria foto

El a precizat ca starea degradata a pietei auto se va mentine in orizontul apropiat.

„Problema cea mai mare pe care o vad eu pentru piata romaneasca este lipsa de incredere. Intr-un mediu economic in care oamenii sunt din ce in ce mai ingrijorati de stabilitatea economiei si de acoperirea nevoilor primare, probabil ca decizia de inlocuire a masinii sau de achiziotare a uneia este intinsa in timp”, a explicat seful Porsche Romania.

Cayenne este insa cel mai bine vandut model Porsche din Romania, iar acum, pentru a doua generatie, exista in oferta si o versiune hibrida (benzina+electric), pe langa varianta si mai economica, diesel.

In total, noul Cayenne poate fi comandat in Romania cu una dintre cele cinci motorizari disponibile. In aceasta seara masina va avea parte de un eveniment special de lansare, organizat pentru parteneri si clienti, in noul showroom Porsche din Pipera. Primele livrari catre clienti vor fi facute incepand cu 13 mai.

Revenind la motorizari, cea mai mare noutate, versiunea hibrida, face ca noul Cayenne sa ruleze, cativa kilometri, folosind doar motorul electric. Cayenne este primul model Porsche de serie care adopta acest sistem de propulsie. Tehnologia este preluata de pe noua generatie a SUV-ului Volkswagen Touareg.

Sistemul de propulsie hibrid este format dintr-un propulsor pe benzina V6, turbo (TSI), care dezvolta 333 Cai Putere, si un motor electric de 47 Cai Putere. Puterea combinata a ansamblului este de 380 Cai Putere, iar cuplul motor masoara 580 Newton-metri (Nm).

Preturi Porsche Cayenne 2010 (sursa - Porsche Romania)Cayenne-ul hibrid poate atinge o viteza maxima de 242 kilometri pe ora (+2 km/h fata de Touareg Hybrid) si ajunge la prima suta in 6,5 secunde, cifre impresionante pentru un SUV de talie mare ce cantareste peste 2.300 de kilograme.

Pana la viteze de 50 km/h masina poate rula in modul complet electric, motorul V6 TSI fiind oprit si deconectat de la cutia de viteze automata cu opt trepte. Astfel este redusa frecarea si eficienta masinii creste. Acelasi lucru se intampla (pana la viteze de 160 km/h) si atunci cand motorul pe benzina este pornit si soferul ridica piciorul de pe acceleratie.

Desi are un aspect mai compact, noul Cayenne este cu 4,8 centimetri mai lung, cu un centimetru mai lat si are un ampatament cu patru centimetri mai mare fata de modelul pe care il inlocuieste. In plus, masina este mai usoara (cu pana la 185 de kilograme pentru versiunea turbo).

Printre cele mai scumpe optionale ce pot fi puse pe noul Cayenne se numara franele cu discuri ceramice (9.000 euro), tapiteria din piele naturala in doua tonuri (5.154 euro) si sistemul audio Burmester High-End Sound (4.909 euro).

Cayenne este cel mai bine vandut model Porsche din Romania, reprezentand peste 60% din livrari. Anul trecut au fost comercializate 44 Cayenne, dintre care 30 au avut sub capota motorul diesel de 3 litri de originte Audi, introdus in oferta in ianuarie 2009. Acel moment a marcat lansarea primului automobil Porsche cu motor diesel.

Inainte de criza, in 2008, vanzarile de Cayenne erau cu 45,7% mai mari in Romania (81 exemplare).

1 comentariu

engineer 18 august 2010 - 13:49

Porsche Cayenne ,cel mai tare de pe Planeta Pamant .

Reply

Lasa un comentariu