Acasa Foto Renault Megane R.S. costa in Romania 22.600 euro, inclusiv TVA

Renault Megane R.S. costa in Romania 22.600 euro, inclusiv TVA

de Adrian Mitrea

Renault Megane R.S. (sursa - 0-100.ro)

Noul Renault Megane R.S., cel mai puternic Megane al tuturor timpurilor, are un pret de pornire de 22.600 euro in Romania, fiind astfel mai ieftin decat rivalii sai directi Volkswagen Golf GTI, Opel Astra GTC OPC si Ford Focus R.S.

Masina va fi disponinbila la vanzare in Romania incepand cu data de 1 mai.

Megane R.S. dezvolta acum 250 de Cai Putere (CP) si un cuplu de 340 Newton-metru (Nm), dintr-un motor turbo pe benzina de 2 litri.

Click aici pentru galeria foto

Masina atinge o viteza maxima de 250 de kilometri pe ora, iar la prima suta ajunge in 6,1 secunde. Consumul de carburant declarat de producator este de 11,5 litri de benzina pentru 100 de kilometri parcursi in oras. In extraurban Megane R.S. consuma 6,7%, iar consumul mixt este de 8,4%.

Noul Megane R.S. dispune de tehnologia R.S. Dynamic Management, care permite sistemului de control al stabilitatii (ESP) sa lucreze in trei moduri diferite.

De asemenea, modelul are un sistem denumit R.S. Monitor, care indica parametrii motorului (presiunea in turbina, temperatura uleiului), ai franelor, dar si fortele G longitudinale (la acceleratie si franare) si laterale (ia curbe). R.S. Monitor mai afiseaza si timpul obtinut pe 400 de metri cu start de pe loc (14,1 secunde potrivit Renault) si timpii scosi la acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora.

Noul Megane R.S. poate avea doua tipuri de suspensie. Prima este cea sport standard, iar optional poate fi comandata varianta Cup, care include si un diferential cu alunecare limitata.

Pentru a struni eficient cei 250 CP, Renault a montat pe noul Megane R.S. frane Brembo cu patru pistoane (pe rotile din fata).

Masina este fabricata in uzina Palencia din Spania, la fel ca si Megane cu cinci usi si Sport Tourer (break).

Lasa un comentariu