Acasa Industrie Renault-Nissan a inceput constructia primei fabrici de baterii pentru masini electrice, in Marea Britanie

Renault-Nissan a inceput constructia primei fabrici de baterii pentru masini electrice, in Marea Britanie

de Adrian Mitrea
Renault-Nissan Sunderland (sursa - Renault-Nissan)
Renault-Nissan Sunderland (sursa - Renault-Nissan)

Renault-Nissan a inceput marti, 27 aprilie, constructia primei fabrici de baterii moderne litiu-ion in Sunderland, Marea Britanie, ce va furniza acumulatori pentru viitoarele masini electrice Nissan si Renault.

Uzina va fi construita langa facilitatile de productie ale Nissan din Sunderland, va avea 25.000 metri patrati si va fi operationala la inceputul anului 2012.

Productia estimata a fabricii de baterii este de 60.000 de pachete de baterii pe an.

Investitia, evaluata la 210 milioane lire sterline, va crea circa 200 de locuri de munca in cadrul Nissan si alte 600 printre furnizorii locali.

Alianta Renault-Nissan a anuntat in prealabil ca a doua uzina de baterii va fi construita la Cacia (Portugalia), existand intentia de a produce astfel de acumulatori si la fabrica Renault din Flins (Franta).

In luna martie Nissan a confirmat ca va produce autovehiculul electric Leaf la uzina din Sunderland, incepand cu 2013.

Nissan Leaf face parte din segmentul hatchback-urilor din segmentul C (clasa compacta – n.r.), are un motor electric de 80 kW, atinge o viteza maxima de 140km/h si are o autonomie de peste 160 de kilometri daca bateriile au fost incarcate complet, timp de opt ore.

In lipsa posibilitatii de a incarca bateriile complet, Nissan spune ca in mai putin de 30 de minute se poate face o reincarcare de pana la 80% a acumulatorilor, ceea ce ar asigura o autonomie de peste 120 de kilometri.

Aceeasi tehnologie va propulsa si prima masina electrica Renault de serie, Fluence Z.E., ce va ajunge si in Romania la sfarsitul acestui an.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre