Acasa Daimler Daimler si Renault-Nissan au semnat o alianta

Daimler si Renault-Nissan au semnat o alianta

de Adrian Mitrea

(sursa - 0-100.ro)

Intelegerea dintre grupul auto german Daimler si alianta franco-japoneza Renault-Nissan a fost parafata miercuri (7 aprilie), urmand ca producatorii auto sa colaboreze, printre altele, pentru viitoarele generatii ale smart si Renault Twingo.

Viitoarele masini din gama smart si Renault Twingo vor avea si versiuni electrice dezvoltate in cadrul parteneriatului semnat miercuri, precum si mai multe tipuri de caroserii pe aceeasi platforma de baza. Acest lucru se va traduce intr-o gama de modele mai larga, au anuntat companiile.

Unele motorizarile diesel si pe benzina vor fi si ele dezvoltate in comun, iar marca de lux a Nissan, Infiniti, va beneficia de motorizari diesel de la Daimler.

Colaborarea dintre cele trei mari companii auto va fi extinsa si la nivelul vehiculelor comerciale. In acest sens, alianta Renault-Nissan va prelua motorul si transmisia Mercedes-Benz Vito.

Cei trei mari producatori auto au cazut de acord sa faca un schimb de actiuni reprezentand 3,1% din total.

Astfel, alianta Renault-Nissan va avea 3,1% din Daimler (1,5% Renault si 1,5% Nissan), iar Daimler va detine 3,1% din Nissan si 3,1% din Renault, au anuntat companiile.

Grupul Daimler cuprinde marcile de automobile Mercedes-Benz, smart si Maybach, Renault are brandurile Renault, Dacia si Samsung Motors, iar Nissan detine Nissan si Infiniti.

Lasa un comentariu