Acasa Dacia Dacia Duster a castigat Raliul Aicha Des Gazelles din Maroc

Dacia Duster a castigat Raliul Aicha Des Gazelles din Maroc

de Adrian Mitrea

Dacia Duster Raliu (sursa - Renault)

Modelul Dacia Duster a castigat Raliul Aicha Des Gazelles din Maroc, la categoria crossover, fiind condus de angajata Renault Isabelle Charles, care s-a ocupat de culorile si materialele din echiparea Duster.

In competitie, dedicata exclusiv femeilor, a mai fost o masina Dacia Duster, condusa Natalie Descout. Ea s-a clasat pe locul al patrulea.

Masinile participante la raliu au mici modificari pentru a putea intra in competitie, insa sunt foarte apropiate de versiunile aflate la vanzare.

Cele doua masini Duster participante sunt echipate fiecare cu motoare diesel de 1,5 litri dCi de 85 Cai Putere (CP) care emit mai putin de 140 de grame de dioxid de carbon pe kilometru (au semnatura ecologica eco2).

Raliul Aicha Des Gazelles din Maroc (15-28 martie) este singura competitie auto din lume dedicata exclusiv femeilor, iar scopul final este parcurgerea unei distante cat mai scurte intre diversele puncte de pe traseu, consumand cat putin carburant. Nivelul emisiilor este foarte important in aceasta competitie pentru ca in functie de acestea a fost stabilit clasamentul, iar castigatori au fost desemnati cei care au poluat cel mai putin.

Instrumentele de navigatie au constat doar intr-o busola si o harta la scara 1:100.000 si 1:250.000.

Castigatoarea Isabelle Charles este nascuta pe 28 noiembrie 1962. Ea este responsabila de design, culori si materiale in cadrul celui mai important centru de inginerie, Tehnocentre. Charles a mai concurat in alte patru sezoane ale acestei competitii, obtinand locul 10 in 2007 (la categoria 4×4).

Cealalta angajata Renault care a participat la raliu este Natalie Descout, responsabila de publicitate la nivel mondial in cadrul Renault. Ea este nascuta pe 22 ianuarie 1982.

Lasa un comentariu