Acasa Dacia Dacia Duster de serie va concura in desert intr-un raliu inedit dedicat exclusiv femeilor

Dacia Duster de serie va concura in desert intr-un raliu inedit dedicat exclusiv femeilor

de Adrian Mitrea

Dacia Duster Raliu (sursa - Renault)

Doua Dacia Duster de serie vor concura in desert in Raliul Aicha Des Gazelles din Maroc, competitie dedicata exclusiv femeilor, urmand sa fie pilotate de doua angajate Renault, a anuntat compania.

Masinile au mici modificari pentru a putea intra in competitie, insa sunt foarte apropiate de versiunile aflate la vanzare. Spre comparatie, Dacia Duster care a participat in Trofeul Andros avea doar elemente de design ale primului SUV Dacia, mecanica fiind complet diferita.

Cele doua masini Duster sunt echipate fiecare cu motoare diesel 1,5 litri dCi de 85 Cai Putere (CP) care emit mai putin de 140 de grame de dioxid de carbon pe kilometru (au semnatura ecologica eco2). Nivelul emisiilor este foarte important in aceasta competitie pentru ca vor fi declarati castigatori cei care vor reusi sa polueze cel mai putin.

Raliul Aicha Des Gazelles din Maroc (15-28 martie) este singura competitie auto din lume dedicata exclusiv femeilor, iar scopul final este parcurgerea unei distante cat mai scurte intre diversele puncte de pe traseu, consumand cat putin carburant.

Instrumentele de navigatie vor consta doar intr-o busola si o harta la scara 1:100.000 si 1:250.000.

Una dintre cele doua angajate Renault care vor concura in Raliu este Isabelle Charles, nascuta pe 28 noiembrie 1962. Ea este responsabila de design, culori si materiale in cadrul celui mai important centru de inginerie, Tehnocentre. Charles a mai concurat in alte patru sezoane ale acestei competitii, obtinand locul 10 in 2007 (la categoria 4×4).

Cealalta angajata Renault care va concura pe Duster este Natalie Descout, responsabila de publicitate la nivel mondial in cadrul Renault. Descout este nascuta pe 22 ianuarie 1982.

Dacia Duster Raliu (sursa - Renault)

Lasa un comentariu