Acasa BMW EXCLUSIV: BMW va lansa modele mai mici decat Seria 1

EXCLUSIV: BMW va lansa modele mai mici decat Seria 1

de Adrian Mitrea

Noul BMW Seria 5 (sursa - 0-100.ro)

BMW va lansa automobile cu dimensiuni mai reduse decat ale celui mai mic model al gamei actuale, Seria 1, si crede ca in urmatorii 20-30 de ani nu vor exista schimbari majore la nivelul sistemelor de propulsie ale masinilor.

„Da, exista loc pentru masini destinate traficului urban si acestea vor fi masini BMW, premium. Deocamdata nu putem dezvalui orizontul de timp pentru ca lucram la aceste idei, dar este absolut clar ca vor exista masini mai mici de la BMW, alaturi de masini spatioase ca Seria 7, Seria 5 si X5”, a declarat Stephan Neugebauer, specialist EfficientDynamics in cadrul grupului BMW.

Click aici pentru a vedea standul BMW de la Salonul Auto de la Geneva

In pofida diversificarii gamei, Neugebauer crede ca peisajul auto nu se va schimva radical in urmatorii 20-30 de ani.

„In viitor vor fi diferite concepte pentru masini eficiente. Mai intai de toate vor fi masinile cu motoare cu combustie interna. Pe urma vor fi masini hibride precum Seria 7 ActiveHybrid si X6 ActiveHybrid, iar apoi masini electrice. Acestea din urma nu vor domina piata, cel putin nu in urmatorii 20 de ani. Totul depinde de tehnologia bateriilor, iar pentru calatorii lungi nu exista nimic mai bun decat motorul cu combustie interna. Pentru urmatorii 20-30 ani nu se intrevede o schimbare. In tot acest timp masina electrica va fi o solutie doar pentru mobilitatea urbana”, a spus oficialul BMW Group.

Neugebauer a precizat ca Proiectul I al BMW presupune atat o masina electrica construita ca atare, de la zero, cat si un concept intreg de functionare al acesteia.

Proiectul I de la BMW se va concretiza pana in 2015 prin lansarea unei masini concepute din start sa fie electrica, alaturi de solutii de operare (reincarcare, intretinere – n.r.) competitive.

EfficientDynamics si noul Seria 5, piesele de rezistenta ale BMW la Geneva

BMW pune tot mai mult accentul pe eficientizarea motoarelor automobilelor produse, iar in acest sens constructorul a prezentat la Salonul Auto de la Geneva, aflat inca in desfasurare (2-14 martie), un prototip hibrid al noii generatii Seria 5. Acesta este propulsat de un motor pe benzina de 306 Cai Putere (CP) si de un mic motor electric de 54 CP. Economia totala de carburant oferita de Seria 5 hibrid este de 10% fata de o masina fara motor electric.

Tehnologia EfficientDynamics presupune utilizarea unui ansamblu de tehnologii si setari pentru a creste eficienta si performantele masinii.

In premiera mondiala este prezentat la Geneva si noul Seria 5, masina ce va fi lansata in curand si in Romania.

Lasa un comentariu