Acasa Siguranta Auto UPDATE – Toyota a inceput campania de rechemare pentru franele lui Prius

UPDATE – Toyota a inceput campania de rechemare pentru franele lui Prius

de Adrian Mitrea

Toyota a demarat campania de rechemare in service a modelelor Prius si Lexus HS 250h, pentru a remedia eventualele probleme care pot aparea la franare, a anuntat compania.

Campania a debutat in Statele Unite ale Americii (SUA), dar este de asteptat ca si divizia europeana sa anunte in curand acelasi lucru pentru modelele Prius.

UPDATE: Toyota a anuntat ca va rechema 52.903 masini Prius vandute in Europa pentru a actualiza software-ul care gestioneaza franele. Operatiunea este gratuita si va dura circa 40 de minute, a anuntat compania.

In Europa este rechemat doar modelul Prius, fiindca Lexus HS 250h nu este comercializat.

De acest recall privind franele nu sunt vizate si alte modele Toyota sau Lexus, potrivit companiei.

In Romania au fost vandute 17 Toyota Prius anul trecut si 68 de unitati in 2008 (-75%). Nu se stie inca daca aceste modele vor fi sau nu rechemate.

Directorul de calitate al Toyota, Hiroyuki Yokoyama, a declarat la inceputul lunii februarie ca franele modelului hibrid Prius au fost revizuite in ianuarie 2010. Inainte de acest moment au fost comercializate masini Prius ale caror frane nu functioneaza la capacitate maxima, in anumite conditii.

Sistemul de franare al Lexus HS 250h este similar cu cel al Prius, motiv pentru care a fost rechemat si acest model.

„Franele sunt lente, insa daca soferul continua sa apese, masina se opreste. Atunci cand sistemul ABS este in functiune, exista o mica intarziere la trecerea de la modul de recuperare a energiei la franare la frana hidraulica (cea care echipeaza orice masina – n.r.). Masina se opreste daca apesi pedala cu putere”, spunea recent Yokoyama.

In Europa a mai fost operata o rechemare, pentru eventuale probleme la accelaratie.

La nivel mondial este vorba de opt milioane de masini Toyota rechemate.

Lasa un comentariu