Acasa Romania Skoda Octavia poate fi comandata cu doua noi motorizari in Romania – 1,2 TSI si 1,6 TDI

Skoda Octavia poate fi comandata cu doua noi motorizari in Romania – 1,2 TSI si 1,6 TDI

de Adrian Mitrea

Skoda Octavia a primit doua noi motorizari, una pe benzina (1,2 litri TSI de 105 Cai Putere) si una diesel (1,6 litri TDI de 105 Cai Putere), care promit consumuri mai reduse de carburant si alte avantaje financiare generate de capacitatile cilindrice reduse.

Skoda Octavia cu motorul de 1,2 litri TSI (turbo pe benzina) are un pret de pornire de 10.669 euro fara TVA in Romania, cu circa 1.000 de euro mai mult fata de cea mai ieftina versiune de Octavia, dotata cu un motor de 1,4 litri pe benzina de 80 Cai Putere, potrivit configuratorului de pe skoda.ro.

Masina echipata cu propulsorul de 1,6 litri TDI (turbo diesel) are un pret de pornire 12.365 euro fara TVA, cu 400 de euro mai mult decat versiunea 1,9 litri TDI de aceeasi putere.

Cele doua noi motorizari pot fi montate pe caroseriile sedan si break si corespund normelor Euro 5, taxa pe poluare auto din Romania fiind astfel zero lei.

Pe langa scutirea de la plata taxei auto, motorizarile de mai sus au impozite mai mici, asigurari mai ieftine si consumuri de carburant mai reduse.

Ambele propulsoare pot fi comandate cu o cutie de viteze robotizata DSG cu sapte trepte. In echiparea de baza, propulsorul pe benzina este cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte, iar cel diesel la una cu cinci trepte.

Lasa un comentariu