Acasa Audi Lipsa de inspiratie la Audi. e-tron, acelasi nume, alta masina

Lipsa de inspiratie la Audi. e-tron, acelasi nume, alta masina

de Adrian Mitrea

Audi a prezentat la Salonul Auto de la Detroit conceptul electric e-tron, dar numele asta e deja cunoscut din septembrie 2009, de la Frankfurt. Spre mirarea unora, masina nu este aceeasi si nici macar nu poate fi suspectata ca ar fi „varianta pentru America”, pentru ca nu este mai mare sau/si mai puternica.

Din informatiile furnizate de constructor, rezulta totusi o idee ingropata printre aparente: Audi va fi un jucator important pe piata masinilor electrice de performanta.

e-tron (2) a fost prezentat sec la Detroit ca fiind „al doilea studiu de masina electrica de la Audi”.

Avand in vedere aspectul mai comercial si performantele mai apropiate de realitate, este totusi posibil ca acest nou studiu sa dezvaluie aspectul si tehnica primei masini complet electrice de la Audi.

Unele publicatii auto de renume gen CAR sau autoblog.com spun ca masina de la Detroit este un viitor R4 electric sau ca numele e-tron va deveni o eticheta pentru masinile Audi cu propulsie (si) electrica, asa cum este quattro in prezent pentru modelele Audi cu tractiune integrala.

Dincolo de abordarile total diferite ale presei si lasand la o parte ceata indusa de Audi, e-tron (2) ascunde niste specificatii foarte probabile pentru o eventuala varianta de serie.

Pe scurt, acestea ar fi:

  • Doua motoare electrice asincroane care furnizeaza pana la 204 Cai Putere
  • Cuplu maxim de 2.650 Newton-metri
  • Acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 5,9 secunde si viteza maxima de 200 de kilometri pe ora
  • Autonomie 250 de kilometri
  • Incarcare la priza conventionala (220-230 V, 16 A) in 11 ore sau incarcare la priza de mare capacitate (400 V, 32 A) in doua ore
  • Caroserie din aluminiu (deci usoara si rigida)
  • Franare prin iductie magnetica (presupune reincarcarea bateriei la franare) in conditii de trafic obisnuite. Franele mecanice sunt actionat doar la opriri mai violente

Lasa un comentariu