Acasa Foto FOTO: Volkswagen dezvaluie liniile viitoarei generatii Jetta prin prototipul New Compact Coupe (NCC)

FOTO: Volkswagen dezvaluie liniile viitoarei generatii Jetta prin prototipul New Compact Coupe (NCC)

de Adrian Mitrea

Volkswagen prezinta luni (11 ianuarie) la Salonul Auto de la Detroit conceptul New Compact Coupe (NCC), care dezvaluie liniile viitoarei generatii a modelului Jetta, ce urmeaza sa fie lansata pana in vara.

Volkswagen NCC are un sistem de propulsie hibrid, format dintr-un motor pe benzina de 1,4 litri TSI, de 150 Cai Putere (CP) si un motor electric de 27 CP, ambele cuplate la o transmisie robotizata DSG, cu opt trepte.

click aici pentru galeria foto

Masina consuma doar 4,2 litri de benzina pentru 100 de kilometri parcursi si emite doar 98 de grame de dioxid de carbon pe kilometru (aproximativ la fel de putin ca un Polo BlueMotion cu motor diesel de 1,4 litri – n.r.).

In pofida emisiilor reduse, masina este capabila sa atinga 227 kilometri pe ora si sa ajunga la prima suta in 8,6 secunde.

Volkswagen mai spune ca NCC este, tehnic si vizual, la fel ca viitoarele masini hibride de clasa compacta ale marcii, care vor fi lansate „la momentul potrivit”.

Volkswagen va lansa, pana in vara, noua generatie a sedanului Jetta, model care are mari sanse sa preia liniile acestui concept.

1 comentariu

edward 12 ianuarie 2010 - 04:22

e intersanta masina.. dar arata prea mult a audi.. la spate in special

Reply

Lasa un comentariu