Acasa Foto UPDATE: Honda a dezvaluit modelul sport cu propulsie hibrida CR-Z

UPDATE: Honda a dezvaluit modelul sport cu propulsie hibrida CR-Z

de Adrian Mitrea

Honda a dezvaluit, luni (11 ianuarie), un automobil sport cu propulsie hibrida, denumit CR-Z, care va fi comercializat in Statele Unite ale Americii din vara acestui an. Update: Masina va ajunge si in Romania tot in vara, insa preturile nu sunt cunoscute deocamdata. Este de asteptat ca masina sa plece de la 20.000 de euro.

Masina are la baza conceptul CR-Z, prezentat la sfarsitul anului trecut in cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Varianta de serie dezvaluita la Detroit este foarte apropiata de concept.

Click aici pentru galeria foto

CR-Z dispune de un sistem care permite soferului sa aleaga intre trei moduri de a conduce: Sport, Econ si Normal. Constuctorul spune ca acest automobil a fost gandit in primul rand ca o masina pentru placerea de a conduce, dar cu respect fata de mediu.

Masina este echipata cu un motor pe benzina de 1,5 litri, ajutat de un mic propulsor electric (14 Cai Putere). Intreg ansamblul dezvolta 124 Cai Putere si un cuplu de 174 Newton-metri.

Motorul electric este amplasat intre propulsorul pe benzina si cutia de viteze (manuala cu sase trepte) si ajuta la plecari de pe loc si la depasiri.

CR-Z consuma 5 litri de benzina pentru 100 de kilometri parcursi, iar emisiile de dioxid de carbon pe kilometru ating 117 grame, potrivit constructorului.

Lasa un comentariu