Acasa Chrysler Chrysler trece la motoare mai mici, dar turbo, preluate de la Fiat

Chrysler trece la motoare mai mici, dar turbo, preluate de la Fiat

de Adrian Mitrea

Chrysler 300 S8 (sursa - Chrysler)

Grupul Chrysler va avea grupuri motopropulsoare revizuite in proportie de 80%, pana in 2014, care vor permite reducerea consumului de carburant cu 25%, in perioada 2010-2014, a anuntat compania.

„Grupul Chrysler va fi un lider tehnologic prin adoptarea rapida a grupurilor motopropulsoare Fiat si va implementa tehnologii precum injectia directa Multiair, motoare turbo si sistemele de transmisie”, se arata intr-un comunicat al grupului Chrysler.

Grupul american include marcile de automobile Chrysler, Jeep, Dodge, precum si noul brand RAM, infiintat pentru a eticheta camionetele Dodge.

Din documentul oficial al Chrysler reiese ca masinile produse de grup vor adopta motoare pe benzina de 1,8 litri sau mai mici, supraalimentate cu turbina, pentru performante marite.

De asemenea, motorul pe benzina al Chrysler de 2,4 litri va primi tehnologia Multiair de la Fiat. Prin utilizarea acesteia, propulsorul va deveni mai economic si va livra un cuplu mai mare la turatii mai joase.

In plus, Chrysler va dezvolta in viitor si o varianta turbo a motorului propriu pe benzina de 2,4 litri. In urmatorii ani, Chrysler va adopta si sisteme de propulsie hibrida pe unele modele.

Mai jos poti vedea cum functioneaza tehnologia Multiair:

Lasa un comentariu