Acasa Evenimente Femeile si-au ales masinile preferate: Jaguar XF, Volvo XC70, Volkswagen Golf diesel si Audi TTS

Femeile si-au ales masinile preferate: Jaguar XF, Volvo XC70, Volkswagen Golf diesel si Audi TTS

de Adrian Mitrea

Jaguar XF-R (sursa - 0-100.ro)

Competitia masina anului pentru femei (Women’s World Car Of The Year), aflata in 2009 la prima editie, a desemnat masinile castigatoare pentru patru categorii de concurs, iar automobilul cu cele mai multe voturi a fost Jaguar XF, urmat de Volvo XC70.

Femeile spun ca n-au tinut cont de Cai Putere, cuplu si acceleratie, dar ca au punctat manevrabilitatea si sex appeal-ul masinii.

Astfel, Jaguar XF a castigat batalia cu Audi A6, Porsche Cayenne si Aston Martin Vantage la categoria de lux (Women’s World Luxury Car of the Year), iar Volvo XC70 a fost desemnat castigator la sectiunea masinilor de familie (Women’s World Family Car of the Year), in fata Opel Insignia, Volkswagen Jetta si Chevrolet Cruze.

Volkswagen Golf (sursa - 0-100.ro)La capitolul economie, femeile l-au desemnat castigator pe Volkswagen Golf diesel, desi in finala au intrat si automobile recunoscute pentru emisiile reduse, cum ar fi Toyota Prius si Honda Insight. In aceasta sectiune de concurs au mai intrat si Ford Fiesta, Hyundai i30 si Mazda3.

Audi TTS a fost desemnat liderul segmentului masinilor sport (Women’s World Sports Car of the Year), inaintea Mazda MX-5, BMW M3, Porsche Boxster si Mitsubishi Lancer Evo.

Din juriu au facut parte opt jurnaliste auto din intreaga lume, care au condus in ultimul an 21 de masini de pe lista scurta.

Organizatorii spun ca vor sa mareasca juriul la editia de anul viitor a concursului si in urmatorii ani.

Jurnalistele sustin ca, la nivel mondial, barbatii sunt in general cei care decid ce premii primeste fiecare masina, dar ca, statistic vorbind, parerea femeilor este decisiva in 85% dintre cazurile in care un cuplu cumpara o masina noua.

Pentru a se califica pentru prima editie a variantei feminine a concursului masina anului, automobilele trebuiau sa fie comercializate in cel putin zece state din lume si sa fie disponibile la vanzare in intervalul septembrie 2008 – septembrie 2009.

Lasa un comentariu