Acasa Foto FOTO: Mini Beachcomber, conceptul care dezvaluie liniile primului crossover al marcii

FOTO: Mini Beachcomber, conceptul care dezvaluie liniile primului crossover al marcii

de Adrian Mitrea

Mini Beachcomber Concept (sursa - Mini)

MINI a publicat miercuri (16 decembrie) primele fotografii ale conceptului Beachcomber, care are ca stramos modelul Mini Moke din 1964, dar care dezvaluie cum va arata primul crossover din istoria marcii, a carui lansare este planificata pentru a doua parte a anului viitor.

Conceptul Beachcomber va fi prezentat fizic la Salonul Auto de la Detroit (16-24 ianuarie 2010), a anuntat MINI.

click aici pentru galeria foto

Potrivit constructorului, Beachcomber face legatura trecutului cu viitorul, mai exact cu primul crossover MINI.

Desi MINI a mai prezentat in 2008, la Paris, un concept in intimpinarea primului sau crossover, denumit chiar „crossover”, noul prototip Beachcomber dezvaluie mai multe detalii de ordin stilistic si tehnic.

„Ca un crossover unic, conform stilului Mini, noul model ofera o noua interpretare a designului marcii”, se arata intr-un comunicat al MINI.

Potrivit producatorului, primul sau crossover (al patrulea model al gamei Mini – n.r.) va avea patru usi, patru scaune individuale, un interior usor configurabil si un nou sistem de tractiune (integrala).

Primul crossover Targa (decapotabil)

Elementele de design si functionalitate prezente la Beachcomber s-ar putea regasi pe viitoare versiuni ale crossoverului.

De exemplu, plafonul cu acoperis textil cu bare de ranforsare ar putea fi unul dintre aceste elemente, lasa sa se inteleaga MINI.

Adoptarea unui astfel de plafon (denumit tehnic Targa – o versiune de masina a ceea ce numim in mod general „decapotabila”) pe crossover l-ar face unic in categoria lui, fiindca in acest moment nu exista masini de tip crossover sau SUV-uri care sa adopte aceasta solutie tehnica.

Lasa un comentariu