Acasa BMW Cel mai puternic BMW Z4, sDrive35is, vine in Romania in primavara

Cel mai puternic BMW Z4, sDrive35is, vine in Romania in primavara

de Adrian Mitrea

BMW Z4 sDrive35is (sursa - BMW)

BMW Group Romania va lansa in primavara anului 2010 cea mai puternica si cea mai rapida varianta a decapotabilei Z4, denumita sDrive35is, care dezvolta 340 Cai Putere (CP) si ajunge la 100 de kilometri pe ora in 4,8 secunde.

Masina este echipata cu un motor Twin Turbo de 3 litri pe benzina, care dezvolta un cuplu de 450 Newton-metri (Nm) in regim normal sau 500 Nm in overboost.

Masina va fi prezentata oficial in cadrul Salonului Auto de la Detroit, in ianuarie 2010.

O turbina la trei cilindri

Motorul cu BMW Twin Turbo utilizeaza doua turbocompresoare mici care, prin inertia redusa, intra in functiune inca de la turatii reduse ale propulsorului.

Fiecare turbina functioneaza in legatura cu trei cilindri. Cuplul maxim la 450 Nm este atins inca de la 1.400 rotatii pe minut (rpm) si este mentinut constant pana la 4.500 rpm.

Puterea maxima de 250 kW/340 CP este furnizata la 5.800 rpm.

BMW Z4 sDrive35is (sursa - BMW)Standard: Pachet M si suspensie reglabila M

BMW Z4 sDrive35is dispune, in echiparea standard, de pachetul M Sport ce include pachetul aerodinamic M si suspensia reglabila M, cu amortizoare controlate electronic pentru o agilitate sporita.

Pachetul M Sport subliniaza caracterul dinamic al automobilului prin designul exterior, aerodinamica optimizata si interiorul personalizat. In echiparea standard sunt disponibile jante speciale de 18 toli, din aliaj usor, cu design cu cinci spite, combinate cu pneuri de dimensiuni diferite la rotile fata si la cele spate.

Suspensia reglabila M coboara intregul automobil cu 10 milimetri si asigura un comportament mai bun in viraje, multumita amortizoarelor cu reglaj dinamic permanent, atat pentru faza de compresie, cat si pe detenta.

Unitatea centrala de control, care proceseaza datele furnizate de la senzorii DSC, regleaza cele patru amortizoare independent si permite suspensiei sa reactioneze foarte rapid chiar si la cea mai mica schimbare a stilului de condus sau a conditiilor de carosabil. Rigiditatea amortizoarelor este reglata prin supapele exterioare care controleaza fluxul de lichid de amortizare. Timpul de reactie al sistemului este deosebit de scurt, amortizoarele asigura un raspuns imediat la orice denivelare a soselei.

Servodirectia de la BMW Z4 sDrive35is prezinta un program de control cu accent pe sportivitate si un raspuns clar, prin dozarea asistarii puterii oferita de un motor electric. Aceasta permite abordarea virajelor cu o precizie deosebita la orice turatie a motorului.

BMW Z4 sDrive35is (sursa - BMW)Pachetul M, optional pe alte modele ale gamei

Pachetul M Sport este disponibil, ca optiune, la alte modele ale gamei si standard pentru BMW Z4 sDrive35is. Caracteristicile exterioare si interioare ale pachetului M Sport sporesc potentialul sportiv al automobilului si intaresc linia dinamica a automobilului atat la interior, cat si la exterior.

Pana la lansarea noului varf al gamei, pachetul M Sport va deveni disponibil ca dotare optionala si la alte versiuni ale acestui roadster unic de la BMW. Singura diferenta este ca in loc de jantele exclusive pentru BMW Z4 sDrive35is, celelalte modele vin echipate cu jante M de 18 toli, din aliaj usor, la pachetul M Sport.

M la interior

In interiorul modelului BMW Z4 sDrive35is, se remarca prin volanul M imbracat in piele, cu clapete de schimbare a vitezelor sau scaune sport. Panoul de instrumente are cadranele ceasurilor de culoare gri si prezinta sigla „sDrive35is” inserata in bord.

Alte caracteristici din interiorul BMW Z4 sDrive35is sunt tapiteria plafonului in nuanta antracit specifica pentru BMW Individual, benzi M, covorase cu sigla „sDrive35is”, precum si echipare interioara M in nuanta aluminiu carbon.

Pachetul M Sport al celorlalte versiuni Z4 Roadster include levier M pentru schimbatorul de viteze imbracat in piele la modelele cu transmisie manuala. In acelasi timp, gama de tapiterii de piele a fost extinsa cu o varianta coloristica prin care se va marca lansarea noului BMW Z4 sDrive35is. Atat varful de gama, cat si celelalte versiuni Z4 Roadster sunt disponibile cu tapiterie de piele Kansas Walnut.

BMW Z4 sDrive35is va avea o paleta de sase nuante de culoare pentru caroserie. Pe langa Alpine White si culorile metalizare Titanium Silver, Sapphire Black, Space Grey si Deep Sea Blue, Z4 Roadster va fi disponibil in premiera si ca Melbourne Red metalizat.

Indiferent de culoarea aleasa, oglinzile retrovizoare de la BMW Z4 sDrive35is vor fi intotdeauna de nuanta Oxide Silver. O alta caracteristica optica la varful gamei va fi inscriptionarea „sDrive35is” prezenta pe aripile fata.

Lasa un comentariu