Acasa Audi Audi ar putea lansa o varianta hibrida a limuzinei A8

Audi ar putea lansa o varianta hibrida a limuzinei A8

de Adrian Mitrea

Audi A8 2010 (sursa - Audi)

Audi ar putea lansa o varianta hibrida a limuzinei A8, iar aspectul viitoarelor automobile ale marcii va fi puternic influentat de liniile de design trasate de noul Audi A8, prezentat marti (1 decembrie), a declarat presedintele Audi, Rupert Stadler.

„In curand vom vedea cum se imbina un sedan de lux cu un sistem de propulsie electric”, a spus Stadler, in cadrul unui eveniment de prezentare a noii generatii a limuzinei A8, organizat la Miami.

Click aici pentru galeria foto cu noul Audi A8

Ideea electrificarii masinilor nu este noua la Audi deoarece constructorul a aratat deja intentiile pe care le are prin conceptul electric e-Tron.

La fel cum generatia anterioara a modelului A8, lansata in 2003, dezvaluia tendintele de design pe care le va urma Audi in umatorii ani, noul A8 prefigureaza design-ul viitoarelor modele care vor fi lansate in viitorul apropiat.

„Noul Audi A8 reprezinta nu doar traditia, ci si viitorul. (…) Ne va ajuta sa devenim ca o semnatura a unui om, lucru pe care vrem sa-l obtinem prin design”, a declarat presedintele Audi.

Astfel, este de asteptat ca viitoarele modele Audi sa preia tema farurilor de la noul A8, iar grila de tip Single Frame (dintr-o singura bucata) a radiatorului este posibil sa fie restilizata pe noile automobile Audi, in sensul ca va pierde din rotunjime si va avea trasaturi mai masculine.

Aceasta tendinta este partial confirmata de Audi A7, care a fost surprins de fotografii-spion pe linia de fabricatie, cat si de viitorul model A1.

Atat Audi A1, cat si Audi A7, vor fi lansate anul viitor, iar in Romania vor fi disponibile in toamna aceluiasi an, potrivit declaratiilor directorului Audi in Romania, Mihai Halmagianu.

Lasa un comentariu