Acasa Revista Presei Revista presei, 24 noi.: Dacia a preluat Auto Chassis International. Petrom a ieftinit carburantii

Revista presei, 24 noi.: Dacia a preluat Auto Chassis International. Petrom a ieftinit carburantii

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Producatorul Automobile Dacia a finalizat preluarea diviziei locale a Auto Chassis International (ACI), care furnizeaza sasiurile pe care sunt construite modelele Logan, scrie Ziarul Financiar.

Lexus a anuntat oficial ca toate cele 500 de exemplare ale supercarului LF-A vor fi vandute printr-un program de leasing pe doi ani, pentru a impiedica revanzarea lor imediata la un pret mai mare, potrivit automarket.ro.

Porsche a anuntat introducerea bateriilor Li-Ion pe automobile, in locul clasicelor acumulatori cu Pb si acid, utilizate aproape de la inventarea automobilului. Noul tip de baterie va cantari sub 6 kilograme, relateaza Saptamana Financiara.

Premierul rus Vladimir Putin a anuntat ca cei care vor renunta la masinile vechi pentru a-si lua automobile noi fabricate local vor beneficia de o prima de casare de aproape 1.200 euro, noteaza Reuters. Vanzarile de masini noi s-au injumatatit anul acesta in Rusia, dupa ani de crestere sustinuta, iar producatorul masinilor Lada trebuie sa renunte la cateva zeci de mii de angajati pentru a supravietui, scrie hotnews.ro.

Petrom a redus, luni (23 noiembrie), pretul benzinei si al motorinei cu trei bani pe litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, informeaza stiriauto.ro.

Lasa un comentariu