Acasa SAIC Chinezii de la SAIC vor sa construiasca MG 6 sedan in Marea Britanie, anul viitor

Chinezii de la SAIC vor sa construiasca MG 6 sedan in Marea Britanie, anul viitor

de Adrian Mitrea

MG6 (sursa - carsoftheworld.eu)

Chinezii de la SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation), proprietarii micului producator auto britanic MG Rover, vor sa construiasca in Marea Britanie, la sfarsitul anului viitor, sedanul MG 6.

Masina va fi produsa in uzina Longbridge, care o capacitate anuala de 10.000 de unitati, scrie Automotive News Europe (ANE).

Cu toate acestea, MG este departe de a redeveni un nume cunoscut pe piata europeana, deoarece SAIC nu a fost consecvent in politica de productie si promovare a masinilor in Europa si pare sa fi vrut mai mult sa fabrice in China modele care aveau un oarecare prestigiu pe batranul continent, folosind experienta si tehnologia MG Rover.

In privinta pietei auto chineze, SAIC vrea sa dubleze vanzarile masinilor fabricate sub marca proprie, anul viitor, la circa 180.000 de unitati.

Astfel, constructorul asiatic estimeaza ca va livra in total 90.000 de masini in acest an, in crestere cu 80% fata de cele 50.000 de automobile livrate anul trecut.

Prima masina dezvoltata integral de SAIC a iesit pe piata in 2007 si se numeste Roewe 750 (practic o copie a lui Rover 75).

Ulterior a aparut un nou model, Roewe 550, care este popular printre tinerii afaceristi chinezi.

Lasa un comentariu