Acasa Video VIDEO: Volkswagen Golf Cabriolet revine si ar putea fi construit de Karmann

VIDEO: Volkswagen Golf Cabriolet revine si ar putea fi construit de Karmann

de Adrian Mitrea

Volkswagen BlueSport (sursa - Volkswagen)

Grupul Volkswagen vrea sa cumpere carosierul german Karmann, aflat in pragul falimentului, si intentioneaza sa produca in uzina acestuia decapotabila BlueSport si o varianta decapotabila a Volkswagen Golf.

Presedintele grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, a cerut o analiza din care sa reiasa daca si cand Karmann ar putea fabrica modelele BlueSport si Golf Cabriolet, a declarat un executiv Volkswagen pentru Automotive News Europe (ANE).

Golf se afla acum la a sasea generatie. Volkswagen a rupt traditia Golf-ului decapotabil la a cincea generatie a masinii, aceasta fiind singura din istoria modelului care nu a inclus printre variantele de caroserie si o decapotabila.

Indiferent de rezultatele analizei cerute de Winterkorn, Volkswagen vrea oricum sa construiasca Golf Cabriolet, dar la uzina din Wolfsburg, Germania.

Modelul roadster (decapotabila sport cu doua locuri) BlueSport va deschide un nou segment pentru gama actuala de modele a Volkswagen. Conceptul care prefigureaza varianta de serie a masinii a fost prezentat la inceputul acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Masina ar urma sa concureze cu Mazda MX-5 si cu Opel GT (model pe care insa Opel a ales sa-l scoata din gama). Volkswagen BlueSport va avea un motor diesel de 2 litri (170 CP) amplasat central, la fel ca masinile sport veritabile cum ar Ferrari, Lamborgh si Bugatti.

Un scurt test drive cu BlueSport au facut cei de la Fifth Gear si il poti vedea de la minutul 5:20 incolo in filmul de mai jos:

Lasa un comentariu