Acasa Curiozitati Seful Renault-Nissan, Carlos Ghosn, compara masinile hibride cu sirenele

Seful Renault-Nissan, Carlos Ghosn, compara masinile hibride cu sirenele

de Adrian Mitrea

Shai Agassi - Ehud Olmert - Carlos Ghosn (sursa - Better Place)

Seful aliantei Renault-Nissan, brazilianul Carlos Ghosn, a comparat masinile hibride cu sirenele marine, raspunzand unei intrebari pe care i-a adresat-o presedintele israelian, Shimon Peres.

„Cred ca nu isi au rostul (masinile electrice). Un hibrid este ca o sirena: daca vrei un peste, primesti o femeie; daca vrei o femeie, primesti un peste”, i-a raspuns Ghosn lui Peres, care l-a intrebat ce crede despre masinile hibride, scrie mediaite.com.

Shimon Peres a tinut o scurta pledoarie, argumentand ca petrolul este pe terminate si ca oamenii nu-l mai vor, dar a adaugat ca solutia alternativa este inca inexistenta. Presedintele israelian a spus ca majoritatea constructorilor auto cocheteaza cu ideea unor „automobile mutante” de genul hibridelor, hibridelor de tip plug-in si al masinilor electrice de mici dimensiuni, dar ca niciuna dintre acestea nu pare sa fie calea catre automobilul viitorului.

„Uitati domnule Peres”, l-a intrerupt Ghosn. „Citesc ziarul lui Shai…”, a continuat seful Renault-Nissan, in timp ce Peres si Shai Agassi incercau sa-si stapaneasca uimirea. „Suntem amandoi pe prima pagina. Credem ca viitorul este electric. Avem masina si credem ca avem si bateria”, a conchis Ghosn.

Situatia amuzanta a avut loc in cadrul unui seminar economic la care au participat, printre altii, Ghosn, Peres si Agassi.

Shai Agassi este fondatorul si directorul general executiv al proiectului Better Place. Simplu spus, Better Place vizeaza popularizarea masinilor electrice, iar in acest sens creaza infrastructura de incarcare pentru ele, sisteme de reciclare a bateriilor electrice si absolut tot ce este nevoie pentru ca un vehicul propulsat electric sa poata deveni parte a vietii cotiene, la fel cum sunt masinile diesel sau pe benzina in zilele noastre.

Lasa un comentariu