Acasa Revista Presei Revista presei, 23 oct.: Volvo spune ca masinile care se conduc singure sunt aproape. Ministrul Transporturilor le cere soferilor sa iasa in strada

Revista presei, 23 oct.: Volvo spune ca masinile care se conduc singure sunt aproape. Ministrul Transporturilor le cere soferilor sa iasa in strada

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Ponderea leasingului in achizitia de autoturisme noi produse in Romania a scazut cu opt puncte procentuale in primele noua luni fata de aceeasi perioada din 2008, la 9%, iar pentru masinile de import achizitionate in acest sistem declinul a fost de patru puncte in perioada analizata, la 29%.

Astfel, din totalul celor 31.283 de automobile autohtone noi vandute in perioada ianuarie-septembrie, in exclusivitate marca Dacia, 9% (2.874 unitati) au fost achizitionate prin leasing, iar restul de 91% (28.409 unitati) au fost cumparate cu numerar sau prin credit, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) din Romania, scrie Ziarul Financiar.

Uniunea Europeana si Volvo dezvolta un proiect in urma caruia masinile vor putea sa circule pe autostrada in timp ce soferul citeste ziarul sau urmareste un meci la TV, potrivit automarket.ro.

Automobile Craiova (AUCS) are un nou director general, Consiliul de Administratie numindu-l in functie, saptamâna trecuta, pe Valeriu Girlea, dupa demisia lui Lucian Lutaru, a anuntat joi compania, informeaza MEDIAFAX.

Romania nu poate accesa bani europeni pentru investitii in infrastructura, deoarece nu dispune de un buget pentru sustinerea unui astfel de program, care ulterior sa fie decontat de Uniunea Europeana, in principal din cauza proastei distribuiri a banilor de la bugetul de stat pe ministere, a declarat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii.

„Noi avem apucatura ca daca zece mii de ceva ies in strada li se da acestora. Nu am vazut niciodata sa iasa zece mii de conducatori auto in strada si sa ceara autostrazi”, a mentionat Berceanu, scrie capital.ro.

Lasa un comentariu