Acasa Nissan Nissan vrea sa vanda baterii pentru masini electrice altor constructori auto

Nissan vrea sa vanda baterii pentru masini electrice altor constructori auto

de Adrian Mitrea
Nissan Leaf (sursa - Nissan)
Nissan Leaf (sursa - Nissan)

Nissan vrea sa vanda baterii pentru masini electrice si altor constructori auto si spune ca acumulatorii din viitoarea generatie vor fi mai usori si mai ieftini.

„Suntem pregatiti sa vindem baterii oricui este interesat”, a declarat seful aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

El a adaugat ca bateriile vor reprezenta „o sursa importanta de profit pentru Nissan” in viitor si ca noua generatie de acumulatori va fi lansata „in cativa ani”.

Ghosn nu exclude posibilitatea ca in viitor sa externalizeze productia de acumulatori pentru masini electrice catre fabricanti independenti, insa deocamdata Nissan vrea sa se ocupe „personal” de dezvoltarea si fabricarea acumulatorilor, pentru ca asa pot supraveghea mai bine evolutia tehnologiei si pot tine costurile sub control.

Nissan vrea sa construiasca o uzina pentru baterii destinate masinilor electrice in Smyrna, Tennessee, cu o capacitate de productie anuala de 200.000 de baterii.

In Japonia, Nissan a infiintat o companie mixta impreuna cu NEC Corp. si NEC Tokin Corp, denumita Automotive Energy Supply Corp.

In Japonia vor fi produse initial 13.000 de baterii pentru masini electrice, iar capacitatea de productie instalata va fi de 65.000 de unitati.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre