Acasa Curiozitati Cea mai ieftina masina din lume, Tata Nano, costa la mana a doua cu 30% mai mult decat noua

Cea mai ieftina masina din lume, Tata Nano, costa la mana a doua cu 30% mai mult decat noua

de Adrian Niculescu

Tata Nano (sursa - Tata Motors)

Cea mai ieftina masina din lume, ale carei livrari catre clienti au inceput la jumatatea lunii iulie, la preturi plecand de la 2.000 de dolari, are preturi cu 30% mai mari pe piata second-hand, scrie site-ul drive.com.au.

Un dealer de masini Tata Nano a declarat pentru sursa citata ca unele masini sunt revandute chiar inainte de a fi livrate primului proprietar.

Tata Motors are deja 200.000 de comenzi pentru Nano, insa pana la jumatatea lunii septembrie au fost livrate doar 2.500 de unitati.

In acest an, Nano va fi produs in doar 30.000-50.000 de unitati, din cauza mutarii liniilor de productie a masinii. Initial, constructorul auto indian estimase o productie de 250.000 de unitati pe an, iar lansarea trebuia sa aiba loc in octombrie 2008, termen intarziat cu aproape un an.

Tata Nano interior (sursa - Tata Motors)

Pana in 2011, Tata Motors intentioneaza sa lanseze si in Europa modelul Nano.

Versiunea europeana a celei mai ieftine masini din lume se va numi Nano Europa si va fi diferita de cea comercializata in India, intrucat trebuie sa indeplineasca standarde diferite privind siguranta si emisiile poluante.

Lasa un comentariu