Acasa Revista Presei Revista presei, 24 iulie: Trei marci au crescut in criza. Disputa Volkswagen Porsche s-a adancit – sef demis pe 50 de milioane de euro. Ford face profit in criza

Revista presei, 24 iulie: Trei marci au crescut in criza. Disputa Volkswagen Porsche s-a adancit – sef demis pe 50 de milioane de euro. Ford face profit in criza

de Adrian Niculescu

revista presei s

Piata auto romaneasca a scazut cu 55% in primul semestru, multe marci de volum inregistreaza scaderi record, insa trei branduri au reusit sa se mentina pe plus. Fie ca potentialul pietei nu fusese bine exploatat, fie ca un model nou a schimbat lucrurile sau ofertele au fost atractive, cert e ca Suzuki, Hyundai si Lancia au reusit sa se mentina pe plus, scrie hotnews.ro.

Wendelin Wideking, CEO-ul Porsche din 1992 pana astazi, a fost demis din cauza datoriilor pe care le-a acumulat compania in ultimul an. Acesta va primi despagubiri de 50 de milioane de euro, potrivit automarket.ro.

Tot joi, 23 iulie, conducerea Volkswagen a aprobat planul prin care va prelua treptat producatorul auto Porsche care insa va ramane independent in noul grup integrat VW – Porsche care se va forma, scrie AFP. Volkswagen si Porsche vor forma un grup cu 378.000 de angajati, productie anuala de 6,4 milioane de masini si vanzari de 120 miliarde euro, relateaza hotnews.ro.

Intamplator sau nu, data de 23 iulie marcheaza un alt eveniment important pentru Volkswagen. Statul Qatar va cumpara 17 procente din Volkswagen Auto Group, urmand sa devina al treilea actionar al constructorului german, potrivit automarket.ro.

Ford Motor Company, singurul mare producator auto american care nu a cerut intrarea sub protectia legii falimentului – a anuntat profit net de 2,26 miliarde dolari pentru trimestrul al doilea din 2009, dupa ce a beneficiat de pe urma restructurarii unei datorii de 3,4 miliarde dolari. Vanzarile pe plan mondial au fost cu 11 miliarde dolari mai mici, scriu agentiile internationale de presa, citate de hotnews.ro.

Lasa un comentariu