Acasa Revista Presei Revista presei, 22 iulie: Aston Martin renunta la SUV. Peste 80% dintre masini vor fi electrice in 2030. Piata auto romaneasca s-ar putea intoarce in timp cu 6 ani

Revista presei, 22 iulie: Aston Martin renunta la SUV. Peste 80% dintre masini vor fi electrice in 2030. Piata auto romaneasca s-ar putea intoarce in timp cu 6 ani

de Adrian Niculescu

Revista Presei

Aston Martin nu va mai dezvolta un SUV pentru marca Lagonda din cauza situatiei economice mondiale. In schimb, producatorul britanic lucreaza la un nou model exotic, pe care il va putea introduce rapid in productie. Oficialii Aston Martin si-au motivat alegerea prin faptul ca proiectul necesita investitii serioase, care nu pot fi sustinute momentan avand in vedere climatul economic instabil, scrie automarket.ro.

Piata auto romaneasca s-ar putea intoarce la nivelul din 2003, la circa 140.000 vehicule noi vandute, ceea ce ar insemna o scadere de peste 55% fata de anul trecut, potrivit estimarilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) din Romania, relateaza capital.ro.

Peste doua decenii am putea trai intr-o lume inconjurata de masini electrice. Un studiu american sustine ca pana in anul 2030 aceste masini se vor imprastia in toata lumea. Unul dintre ultimele studii realizate de Universitatea californiana Berkeley anunta ca circa 86% dintre masinile care ruleaza pe strazi vor fi electrice in anul 2030. Aceasta cifra este insa conditionata de aparitia unor centre de incarcare/schimbare a bateriilor dezvoltate la nivel global pana in acel moment, arata automarket.ro.

Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a identificat, in perioada 15 mai – 15 iulie, 385 de chitante false privind taxa de poluare pentru autovehicule, dispunand ca peste 300 de inmatriculari sa fie anulate, potrivit MEDIAFAX, informatie preluata de stiriauto.ro.

Lasa un comentariu