Acasa Romania Dealerul Toyota din Brasov a fost premiat la nivel european

Dealerul Toyota din Brasov a fost premiat la nivel european

de Adrian Niculescu

Genius Motors

Dealerul Toyota din Brasov, Genius Motors, a fost premiat pentru excelenta in satisfactia clientilor, acordat la nivel european. Criteriile pe baza carora au fost evaluati participantii s-au incadrat in doua categorii:  satisfacerea clientilor in momentul vanzarii si post-vanzare, a anuntat reprezentantul Toyota pe plan local, Toyota Romania.

Recunoasterea si premierea dealerului a avut loc in cadrul celei de-a treia editii a Premiilor Europene pentru Excelenta in Satisfactia Clientilor Toyota Ichiban, organizate cu ocazia Conferintei Distribuitorilor / Retailerilor Europeni, la Bruxelles, la sediul regional al companiei.

Termenul „Ichiban” este cuvantul japonez provenit din sloganul Toyota – „Okyakusama Ichiban”, care inseamna „Clientul pe primul loc”.

„Ichiban” se traduce prin „numarul unu”, „primul”.

Aproximativ 2.500 de retaileri din intreaga Europa au fost evaluati pe baza rezultatelor unui studiu privind satisfactia clientilor, introdus pentru prima oara de Toyota Motor Europe in 2006. In cadrul celei de-a treia editii a Premiilor Toyota Ichiban, Toyota Motor Europe a oferit 37 de premii firmelor distribuitoare din 27 de piete, drept recunoastere pentru contributia lor la cresterea Toyota in Romania si in Europa.

Companiile castigatoare au fost selectate pentru performante in termeni de satisfactie la vanzare si service. De exemplu, companiile premiate au dovedit grija fata de modul in care clientii sunt primiti in showroom, li se prezinta masinile la drive test si le sunt predate autoturismele. Au fost evaluate, de asemenea, precizia si punctualitatea livrarii si a actiunilor de follow-up.

De la lansarea Premiilor Toyota Ichiban, in urma cu trei ani, satisfactia clientilor Toyota a crescut in toate pietele, cu 16% in momentul vanzarii si cu 10% post-vanzare.

Pietele participante au fost Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Lituania, Letonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Republica Slovaca, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina, Marea Britanie, Olanda.

Toyota Motor Europe NV/SA (TME) coordoneaza activitatea de vanzari si marketing a vehiculelor Toyota si Lexus, a pieselor de schimb si accesoriilor, precum si operatiunile Toyota de productie si inginerie. Toyota are 80,000 de angajati in Europa, direct si indirect, si a operat investitii de peste sapte miliarde euro din 1990.

Oparatiunile Toyota in Europa sunt sustinute de o retea format din 31 de companii nationale din 56 de state, un total de 3.000 de showroom-uri si noua fabrici.

In 2008, Toyota a vandut peste 1.1 milioane de unitati Toyota si Lexus in Europa.

Lasa un comentariu