Acasa Revista Presei Revista Presei, 29 iunie: Dacia vrea sa arate SUV-ul in toamna. Renault aloca 40% din bugetul de promovare lui Megane si Clio

Revista Presei, 29 iunie: Dacia vrea sa arate SUV-ul in toamna. Renault aloca 40% din bugetul de promovare lui Megane si Clio

de Adrian Niculescu

sursa: 0100.ro

Dacia vrea să prezinte modelul SUV la salonul auto de la Frankfurt, din luna septembrie, şi ar putea lansa, de asemenea, un MPV (vehicul de familie) sau sedan mai mare, păstrând politica de preţuri scăzute, potrivit reprezentanţilor companiei din grupul Renault. Preşedintele consiliului de administraţie al Automobile Dacia, Jacques Chauvet, a declarat cotidianului francez La Tribune că „există potenţial pentru un monovolum sau un sedan mai mare”, scrie MEDIAFAX.

Comisia Europeana a cerut, joi, Romaniei sa modifice legislatia privind aplicarea taxei de poluare, iar Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania considera ciudata cerinta, din moment ce procedura de infringement deschisa Romaniei in 2007 a fost inchisa in 2009. Asociatia se intreaba de ce solicitarea vine tocmai acum si emite ipoteza cum ca statele care sunt mai demult in UE isi vor stimula piata masinilor noi daca tot mai multe masini vechi vor ajunge in zona Europei Centrale si de Est, potrivit HotNews.ro.

Producatorul de cabluri auto Alcoa Fujikura va inchide o fabrica din Cehia si va disponibiliza 790 de angajati, o parte din productie urmand sa fie transferata in Romania, a declarat seful sindicatului KOVO, Josef Stredula, scrie Business Standard.

Renault România, reprezentanţa locală a constructorului auto francez Renault, va investi 40% din bugetul de promovare din acest an în modelele Clio şi Megane, acestea putând susţine tendinţa ascendentă a cotei de piaţă din ultimele luni şi recuperarea punctelor procentuale pierdute, potrivit MEDIAFAX.

Vanzarile de masini noi ar putea scadea in acest an pana la aproximativ 130.000 de unitati, adica la nivelul din 2003 al pietei, mult sub estimarea de 150.000 de unitati realizata de dealeri cu cateva luni in urma, in conditiile in care, in primele sase luni din acest an, cererea a scazut cu 60%, au declarat pentru Business Standard reprezentantii importatorilor si cei ai dealerilor. Cererea totala de masini noi a ajuns in 2003 la 135.305 unitati (+20,8%). Un an mai tarziu, in 2004, piata totala a consemnat un salt de 33,7%, pana la 181.000 de unitati, potrivit Business Standard.

Lasa un comentariu