Acasa Romania Seat Leon Cupra pentru Politia Rutiera

Seat Leon Cupra pentru Politia Rutiera

de Adrian Niculescu

564_balan

Zilele trecute, Politia Rutiera a primit din partea Porsche Romania un Seat Leon Cupra de 240 de Cai Putere, in teste.

642_modelul-cupra-oferit-spre-testare-politiei-rutiere

963_cea-mai-puternica-masina-a-politiei-rutiere-destinate-patrularii-autostrazii

Comunicatul oficial:

Secţia de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române va primi spre testare un autoturism SEAT Leon Cupra de 240 CP pentru patrularea pe Autostrada Soarelui.

Exemplarul SEAT Leon Cupra se va afla în folosinţa Secţiei de Poliţie Autostrăzi pe întreaga perioadă a verii până în lunaNoiembrie. Modelul oferit de Porsche România, importatorul mărcii SEAT, a fost dotat cu toate sistemele specifice maşinilor de Poliţie rutieră.

SEAT Leon Cupra este cel mai puternic model de serie al mărcii SEAT produs până în momentul de faţă. Cu o maşină ce accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6,4 secunde şi atinge o viteză maximă de 247 km/h, Poliţia va avea la îndemână în premieră în România performanţe de excepţie la patrularea pe autostradă.

Reprezentantul Inspectoratului General al Poliţiei, Seful Secţiei de Poliţie Autostrăzi, Comisarul Şef de Poliţie, George Grigore a declarat la livrarea maşinii: “Suntem foarte încântaţi de această iniţiativă. Ne bucurăm că eforturile noastre de a asigura un trafic sigur şi civilizat ne sunt împărtăşite şi că vom avea la dispoziţie spre testare o maşină atât de performantă. Vom avea posibilitatea de a acţiona cu maximă rapiditate pe un tronson unde şoferii sunt tentaţi să depăşească limita legală de viteza.”

Bogdan Militaru, director marca SEAT, a subliniat la rândul său: ”Suntem foarte bucuroşi că  reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au fost receptivi la acest proiect şi iată că avem cea mai puternică maşină de Poliţie destinată patrulării autostrăzii. SEAT este o marcă dedicată celor care apreciază performanţele şi dinamismul, însă noi încurajăm respectarea regulilor de circulaţie. Prin acest proiect ne dorim să participăm efectiv la asigurarea unui trafic sigur şi civilizat. Astfel, sperăm ca numărul accidentelor cauzate de viteză, mai ales cele grave, să scadă.”


Dotări specifice autoturism SEAT LEON CUPRA destinat patrulării pe autostradă:

– Sistem de avertizare optică acustică Federal Signal Corporation format din rampă luminoasă cu tehnologie LED de mare intensitate tip Sputnik, profil redus pentru creşterea aerodinamicii şi sirenă electronică cu sistem de control digital cu putere nominală 100W.

– Sistem radar de ultimă generaţie Decatur Electronics Genesis II Select, procesor digital 32 biţi,  banda K, măsurare în regim staţionar şi în mişcare, funcţie antidetector radar, identificare automată a direcţiei de circulaţie a autovehiculului ţintă.

– Sistem de înregistrare video Martel Electronics MDE2, sistem digital înregistrare HD, cameră cu zoom optic 22x (zoom total 242x), microfon wireless 2,4GHz pentru înregistrare în afara autovehiculului, proiectat să reziste la impact de până la 50G, sistem electronic de identificare a utilizatorului.

3 comentarii

Mikke 9 mai 2009 - 11:52

Super…sper sa continue acest parteneriat. Poate cu ceva mai tare de atat (Seat).

Reply
Mikke 9 mai 2009 - 09:52

Super…sper sa continue acest parteneriat. Poate cu ceva mai tare de atat (Seat).

Reply
Mikke 9 mai 2009 - 09:52

Super…sper sa continue acest parteneriat. Poate cu ceva mai tare de atat (Seat).

Reply

Lasa un comentariu