Acasa Evenimente Concursul de Eleganta Auto de la Sinaia 2017 are loc sambata, 24 iunie. Participa 32 de masini istorice

Concursul de Eleganta Auto de la Sinaia 2017 are loc sambata, 24 iunie. Participa 32 de masini istorice

de Adrian Mitrea

Editia 2017 a Concursului de Eleganta Auto de la Sinaia este gata de start, sambata, 24 iunie, 32 de masini istorice fiind inscrise in cele 6 categorii ale concursului. Iata programul evenimentului si lista cu masini care intra in concurs. Automobilele istorice vor putea fi admirate in Sinaia, zona Castelului Peles, dar si pe strazile din oras. Accesul publicului este gratuit.

Evenimentul este inscris in calendarul Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice (F.I.V.A.) organism care-si desfasoara activitatea, la aniversarea a 50 de ani de functionare, sub egida UNESCO. Juriul international al concursului este prezidat anul acesta de Jean Jaque Martens (Belgia) si va avea de ales dintre 32 de automobile.

Publicul are si el un cuvant de spus. Vor fi distribuite pliante cu lista automobilelor participante si numerele de concurs ale acestora, precum si buletine de vot. Publicul va putea vota exemplarul preferat depunand buletinele de vot in urna din fata terasei „La tunuri”. Fiecare vizitator poate vota un singur automobil inscriind in buletinul de vot numarul automobilului preferat (numerele sunt afisate pe fiecare automobil). Pe baza voturilor va fi decernat „Premiul Publicului”, au anuntat organizatorii.

Cel mai vechi automobil participant la eveniment este un Ego 4/14 produs in 1924.

Concursul de Eleganta Sinaia a fost organizat pentru prima data de Automobil Clubul Regal Roman (A.C.R.R.) acum mai bine de opt decenii, in doua editii (1934 si 1935). Reluarea acestui eveniment cu vehicule istorice, incepand din anul 2011, de catre Retromobil Club Romania (R.C.R.) a readus automobilele de colectie in Sinaia, unde incepand din 1983 si pana la inceputul anilor ’90 s-au desfasurat constant evenimente de acest gen. Concursul de Eleganta Auto de la Sinaia este cel mai important eveniment organizat in Romania cu vehicule istorice, participarea la aceasta competitie fiind visul oricarui colectionar.

2 comentarii

Geo 23 iunie 2017 - 19:43

Dar nici un oltic? Ce pacat.

Reply
Adrian Mitrea 25 iunie 2017 - 16:40

Nu, niciunul. Doar Dacia.

Reply

Lasa un comentariu