Acasa Foto FOTO: Asa arata noul SEAT Ibiza. E mai scurt, mai lat si are motor EVO 1.5 TSI de 150 CP

FOTO: Asa arata noul SEAT Ibiza. E mai scurt, mai lat si are motor EVO 1.5 TSI de 150 CP

de Adrian Mitrea

SEAT Ibiza (sursa - SEAT)

SEAT a dezvaluit online a cincea generatie SEAT Ibiza, masina de clasa B care concureaza cu modele precum Ford Fiesta si Renault Clio. Ibiza este acum mai scurta, mai lata, ofera mai mult spatiu pentru pasageri si bagaje si poate fi echipata cu un nou motor pe benzina, turbo, denumit EVO 1.5, ce dezvolta 150 Cai Putere (CP).

Noul SEAT Ibiza are la baza platforma MQB A0 si este cu 2 mm mai scurt decat vechiul model, cu 87 mm mai lat, 1 mm mai scund, iar ampatamentul cu 95 mm mai lung (la 2.564 mm). Volumul portbagajului a crescut cu 63 litri, la 355 litri.

Masina va fi prezentata fizic, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Geneva (9-19 martie), iar in showroom-uri va ajunge in aceasta vara, cel mai probabil in iulie-august.

Gama de motorizari este formata dintr-un propulsor 1.0 TSI (95 CP si 115 CP), EVO 1.5 TSI (150 CP), 1.6 TDI (80 CP si 95 CP). Motoarele de pana la 95 CP, inclusiv, au cutii de viteze cu cinci trepte, iar restul pot avea manuale cu sase trepte sau automate tip DSG cu 7 viteze.

Versiunile superioare pot avea iluminare ambientala cu LED, tot cu LED fiind si farurile, stopurile, semnalizarile si iluminarea comenzilor pentru sofer. Sistemul audio poate fi Beats cu 8 canale si amplificator de 300W, iar tehnologii de siguranta, confort si asistenta a soferului sunt preluate de la celelalte modele SEAT. Astfel, Ibiza are sistem de franare automata, cruise control adaptiv, sistem de acces tip maini libere si buton de start cu iluminare stil puls, camera video pentru marsarier si un ecran tactil de 8 inch.

Jantele pot avea pana la 18 inch diametru.

Desigur, nu toate aceste echipamente vin in dotarea standard, iar versiunile de echipare disponibile pentru fiecare tara vor fi disponibile mai aproape de lansare, pe configuratorul oficial al marcii spaniole.

Noul SEAT Ibiza este conceput in mare parte in Spania si produs in Barcelona, la fel ca si celelalte patru generatii. Din 1984 si pana in prezent SEAT a livrat circa 5,4 milioane automobile sub numele Ibiza.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2017

Lasa un comentariu