Acasa Maybach VIDEO: Mercedes-Maybach 6 e un concept care ne arata ca Daimler nu vrea sa renunte, totusi, la Maybach

VIDEO: Mercedes-Maybach 6 e un concept care ne arata ca Daimler nu vrea sa renunte, totusi, la Maybach

de Adrian Mitrea

Mercedes-Maybach 6 (sursa - Daimler)

Un nou concept Daimler ne arata ca numele Maybach inca are sanse sa fie mentinut pe piata masinilor de lux. Pe numele sau Mercedes-Maybach 6, acest concept prefigureaza o masina de mari dimensiuni, cel mai probabil cu o lungime de 6 metri, care sa concureze cu cele mai mari modele de la Rolls-Royce.

Daimler a dezvaluit deocamdata doar un teaser, debutul fiind asteptat, la concursul de eleganta auto de la Pebble Beach, joi, 18 august.

Maybach, ca marca de sine statatoare, nu mai exista din 2013, insa eticheta Maybach a fost pastrata pentru cele mai exclusiviste versiuni ale varfului de gama Mercedes-Benz, Clasa S.

Maybach a rezistat din 2002 pana in 2013 ca marca de sine statatoare, iar un ultimii ani de activitate abia de mai reusea sa vanda 150-200 masini/an.

In 2002 Daimler relansa brand-ul de lux Maybach cu obiectivul de a vinde anual cam 1.000 de masini de peste 300.000 euro fiecare. Designul insuficient de atragator, preturile foarte mari in raport cu concurenta si o gama saraca de modele sunt cateva dintre motivele care au facut din Maybach un esec.

Wilhelm Maybach a construit in 1885 impreuna cu Gottlieb Daimler prima motocicleta, iar cele doua mari nume aveau sa se reintalneasca simbolic, sub forma unor brand-uri, un secol mai tarziu, cand grupul Daimler anunta ca reinvie marca Maybach.

In perioada 1920-1940 masinile Maybach au fost la mare cinste in Germania, dar marele Razboi Mondial a scos marca din scena. In 2002 Maybach revenea insa, sperand sa beneficieze de mostenirea extrem de valoroasa, dar si de modele noi gandite sa atraga o parte din zecile de mii de oameni super-bogati.

Lasa un comentariu