Dupa conceptul Renault Alaskan, prezentat in toamna anului 2015, a venit momentul pentru prezentarea oficiala a variantei de serie – versiune ce nu difera foarte mult fata de concept. Renault Alaskan marcheaza intrarea marcii franceze in segmentul pick-up-urilor de o tona, dupa ce Renault Duster Oroch a reprezentat in 2015 atacul in categoria pick-up-urilor de jumatate de tona.
Alaskan are la baza pick-up-ul Nissan NP300 Navara si, prin urmare, acelasi motor de 2,3 litri turbo diesel sub capota (2.3 dCi), in versiuni de 160 CP si 190 CP. Suspensia multilink spate cu punte rigida este si arc elicoidal este de asemenea preluata de pe Navara.
Pentru unele piete va fi disponibil si un motor de 2,5 litri pe benzina (160 CP).
Propulsoarele pot avea asociata fie o cutie de viteze manuala cu sase trepte, fie una automata cu sapte trepte, iar tractiunea poate fi doar pe rotile din spate sau integrala. Alaskan beneficiaza de diferential blocant pentru puntea spate, precum si de un “diferential” electronic (eLSD) care franeaza selectiv rotile care se invart in gol, distribuind cuplul catre rotile cu aderenta.
Renault va incepe comercializarea lui Alaskan mai intai America Latina, prima piata fiind Columbia, unde vanzarile anuale de pick-up-uri inseamna peste 12.000 unitati/an. Renault Alaskan completeaza oferta de pick-up-uri a Renault, dupa ce in 2015 a fost lansat Renault Duster Oroch.
Masina beneficiaza de lumini de zi cu LED in forma literei C, poate acomoda roti de 16, 17 si 18 inch diametru. Garda la sol este de 230 mm, iar capacitatea de tractare de 3,5 tone.
Renault Alaskan concureaza pe piata cu fratele Nissan NP300 Navara, Toyota Hilux, Mitsubishi L200, Ford Ranger, Isuzu D-MAX si Volkswagen Amarok.