Porsche Cayman se numeste mai nou Porsche 718 Cayman, modificare de titulatura previzibila inca de cand a fost prezentat Porsche 718 Boxster. Noutatile tehnologice sunt aceleasi: motor nou, sistem multimedia nou, culori noi. Cea mai importanta veste este insa ca Porsche 718 Cayman devine cel mai accesibil model Porsche, facand rocada cu Boxster. In Romania Porsche 718 Cayman porneste de la 56.407 euro cu TVA (47.006 euro fara TVA), iar versiunea de motorizare superioara, Porsche 718 Cayman S, pleaca de la 69.499 euro cu TVA (57.916 euro fara TVA).
Pentru prima data, versiunea coupe are un pret mai mic comparativ cu roadster-ul – asa cum se intampla si cu modelele din seria 911.
Porsche 718 Cayman vine cu acelasi motor boxer cu patru cilindri, cu supraalimentare, ca si 718 Boxster. Astfel, pentru prima data, atat versiunea coupe, cat si versiunea roadster, au o putere identica a motorului. Versiunea entry-level are o putere totala de 220 kW (300 CP) si o cilindree de 2 litri, in timp ce modelul cu indicativ S genereaza 257 kW (350 CP), cu o cilindree de 2,5 litri, o crestere de 25 CP comparativ cu modelele anterioare.
Motorul de 2 litri al versiunii standard 718 Cayman are un cuplu maxim de 380 Nm (un castig de 90 Nm), disponibil intre 1.950 rpm si 4.500 rpm. Motorul de 2,5 litri al versiunii 718 Cayman S foloseste un turbocompresor cu geometrie variabila a turbinei (VTG), o tehnologie utilizata pana acum exclusiv pentru modelele 911 Turbo. Pentru prima data, este utilizat un wastegate (supapa) pentru acest tip de turbina cu geometrie variabila.
Modelul atinge pana la 420 Nm (cu 50 Nm mai mult), disponibil intre 1.900 si 4.500 rpm. Pentru conducatorul auto acest lucru se traduce printr-un cuplu mai bun indiferent de turatie.
718 Cayman, cu transmisia automata PDK si pachetul optional Sport Chrono sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 4,7 secunde. Versiunea 718 Cayman S, cu aceeasi echipare, ajunge de la 0 la 100 km/h in 4,2 secunde. Viteza maxima pe care o poate atinge 718 Cayman este de 275 km/h, in timp ce 718 Cayman S are o viteza maxima de 285 km/h.
„Porsche 718 Cayman calca pe urmele originalului 718 in ceea ce priveste dinamica la condus. Gratie agilitatii lor remarcabile, legendarele modele sportive cu motorul pozitionat central au castigat numeroase curse importante in anii 1950 si 1960, precum Targa Florio si Le Mans. Rigiditatea laterala si puterea transmisa la sol au fost imbunatatite, iar setarile sasiului au fost complet schimbate, in timp ce arcurile suspensiei si barele stabilizatoare au fost intarite, iar setarile amortizoarelor revizuite. Sistemul de directie a fost configurat pentru a fi cu 10% mai precis, pentru a spori agilitatea si placerea la condus. Rotile din spate sunt mai late cu jumatate de inch, iar impreuna un set de anvelope redesenate imbunatatesc performantele masinii la virare”, spune Porsche.
Pachetele Sport Chrono si Porsche Torque Vectoring (PTV) sunt disponibile optional, oferind pasionatilor posibilitatea sa personalizeze si mai mult caracterul sportiv al masinii. O alta optiune disponibila este sistemul PASM, care coboara garda la sol cu 10 milimetri. Pentru prima data, sasiul sport PASM, care coboara garda la sol cu 20 milimetri, este disponibil ca optiune pentru 718 Cayman S.
La fel ca in cazul celorlalte modele sport Porsche, pachetul Sport Chrono poate fi reglat prin intermediul comutatorului incorporat pe volanul automobilului. In plus fata de modurile de condus Normal, Sport si Sport Plus este disponibil si modul de condus Individual, care permite setari individuale pentru diferite sisteme.
Avand in vedere performantele crescute ale autovehiculului, sistemele de franare au fost imbunatatite, fiind compuse din discuri de frana de 330 milimetri in partea din fata si discuri de 299 milimetri in partea din spate. Versiunea standard 718 Cayman foloseste acum acelasi sistem de franare folosit anterior si la modelele Cayman S. Versiunea 718 Cayman S foloseste etrierele cu patru pistoane utilizate si pentru modelele 911 Carrera, combinate cu discuri de frana cu sase milimetri mai groase fata de modelul precedent.
Designul imbunatatit al blocurilor de lumini bi-xenon cu LED-uri integrate pentru luminile de zi completeaza aspectul frontal al noului 718 Cayman. Farurile LED in patru puncte cu lumini de zi sunt disponibile pe lista de optionale.
Din lateral, caracteristicile definitorii pentru linia coupe-ului includ noi praguri laterale si fante de aerisire mai mari, cu doua aripioare. Partea din spate a fost si ea redesenata, avand un aspect mai plat, datorita noii linii a luminilor de frana, mai alungite, unite de o grila de ventilatie pe care este pozitionata sigla Porsche. Blocurile optice din spate au fost imbunatatite prin tehnologia LED tridimensionala cu lumini de frana in patru puncte.
Interiorul restilizat are noul Porsche Communication Management ca dotare standard.
La interior, modificarile sunt vizibile atat pentru 718 Cayman, cat si pentru 718 Boxster. Partea superioara a panoului de bord, care include guri de aerisire, este noua. Au fost adaugate ca standard atat volanul sport cu design inspirat de modelul 918 Spyder, cat si optiunile extinse de conectivitate, impreuna cu noul sistem Porsche Communication Management (PCM). Printre optiunile standard ale sistemului PCM se numara si optiunea de incarcare a smartphone-ului, interfetele audio si sistemul Sound Package Plus, de 150 W. De asemenea, sistemul PCM poate fi extins prin module optionale care sa se adapteze cerintelor personale. Modulul Connect, de exemplu, include extensii speciale pentru smartphone, precum portul USB, aplicatia Apple CarPlay si Porsche Car Connect. O alta optiune disponibila este modulul de navigatie cu actionare vocala. Atunci cand modulul Connect Plus este selectat, acesta poate fi actualizat cu informatii din trafic in timp real. soferii pot utiliza, direct de pe smartphone-ul lor, servicii suplimentare complexe, prin Porsche Connect App si Porsche Car Connect App.
Noile modele 718 Cayman si 718 Cayman S sunt disponibile deja pentru comanda, iar lansarea pe piata din Europa incepe la sfarsitul lunii septembrie.