Acasa Opinie OPINIE: Producatorii de masini si configuratoarele auto online oficiale, o dezamagire

OPINIE: Producatorii de masini si configuratoarele auto online oficiale, o dezamagire

de Adrian Mitrea

Configurator Auto (sursa - 0-100.ro)

Vorbim despre conectivitate, infotainment, servicii de mobilitate, car sharing, cloud computing si cate si mai cate. Cand vine vorba despre lucruri simple, cum ar fi un configurator auto pe un site oficial, situatia este dezamagitoare la toate marcile la care am incercat sa configurez o masina. Unele marci nici macar nu au asa ceva. Intrebarea e banala: de ce am uitat sa facem si functionale lucrurile simple?

Sa va explic. Pasionat de automobile fiind, prietenii apeleaza la mine sa le configurez masinile. Ei sunt cazurile fericite care isi permit masini noi. Am si prieteni care apeleaza la mine sa le caut o masina buna, la mana doua.

In oricare dintre cazuri… problemele sunt mari. Cand cauti o masina la mana a doua, mai mult de 80% dintre ele sunt tepe. Iar cand cauti o masina noua, configuratoarele oficiale lasa enorm de mult de dorit. Si uite asa ajungem in miezul subiectului.

  • 1. Un configurator auto este pentru cei mai multi dintre clienti primul lor contact cu ceea ce va fi, poate, viitoarea lor masina. Daca experienta cu un banal configurator este neplacuta, ma intreb ce mesaj transmite acea marca spre viitorul sau client? Sa nu deschidem cutia pandorei a serviciilor si service-urilor aici, va rog, ca avem multe de discutat.
  • 2. Asa cum pentru un om este greu sa se lege la sireturi in timp ce vorbeste la telefon si fumeaza, multi-activitatile se pare ca functioneaza defectuos si cand vorbim de producatori auto cu sute de mii de angajati in spate. Ma intreb, cumva retoric, cand s-a produs aceasta ruptura, cand am intrat intr-o lume moderna atat de imperfecta in care nimic nu mai functioneaza cum trebuie. Lucruri atat de simple cum este un configurator auto.
  • 3. Experientele mele si ale prietenilor cu lumea auto nu sunt dintre cele mai fericite, in sensul in care tot procesul pare viciat de la primul click pana la casarea sau vanzarea masinii. Configuratorul auto merge prost, consultantii de vanzari sunt uneori mai slab pregatiti decat unii clienti pasionati, service-ul este adesea o loterie si un jaf la drumul mare, iar fiabilitatea masinilor moderne – devenite foarte sofisticate – a scazut vizibil. Cine ucide masina asa cum o stiam? Se pare ca insusi industria auto…

Cele mai comune probleme pe care le-am intalnit in configuratoarele auto sunt urmatoarele: configuratorul in sine este greu de gasit si nu se afla pe prima pagina, butoane nefunctionale sau care necesita mai mult de un click pentru a reactiona; schimbarea fara avertizare a unor optiuni, tapiterii si culori pentru interior, blocarea configuratorului dupa 10-20 de minute fara posibilitatea de a salva ce ai facut pana atunci, iar o noua sesiune nu-ti garanteaza ca nu se va bloca iar; posibilitatea a pune de mai multe ori aceleasi optiuni atunci cand o anumita optiune este inclusa si intr-un pachet de optiuni; imposibilitatea de a descarca configuratia realizata; link-uri catre configuratie care nu functioneaza.

Nu stiu cine citeste acest articol si daca sunt eu singurul nebun din lume care isi doreste un configurator auto decent. Mi se pare elementar in zilele noastre ca apa sa fie potabila, ca bateria de la telefon sa tina macar o zi si ca un configurator auto sa functioneze. Nimic mai mult.

Poate sunt eu absurd. Sau poate nu. Asa ca astept comentariile si experientele voastre la comentarii!

Lasa un comentariu