Acasa Mitsubishi Noul Mitsubishi L200 debuteaza la Geneva

Noul Mitsubishi L200 debuteaza la Geneva

de Adrian Mitrea

Mitsubishi L200 (sursa - Mitsubishi)

A cincea generatie a pick-up-ului japonez Mitsubishi L200 va debuta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (5-15 martie). Masina este echipata cu un propulsor turbo diesel de 2,4 litri (tip 4N15), din aluminiu, cuplat fie la o cutie de viteza manuala cu sase trepte, fie la una automata cu cinci trepte. Masina va concura pe piata cu modele precum Ford Ranger, Nissan Navara si Isuzu D-MAX.

Noul motor este disponibil in doua versiuni de putere: 133 kW/181 CP si 430 Nm si 113 kW/154 CP si 380 Nm.

Mitsubishi spune ca nivelul zgomotului din interior este „extrem de redus datorita noului motor diesel si a masurilor de insonorizare aplicate pe caroserie”.

Noul sistem de suspensie confera o calatorie lina si lipsita de vibratii, noteaza fabricantul.

Pasul semnificativ realizat la nivelul calitatii percepute la interior.

Reducerea costurilor de intretinere ale masinii este realizata prin cresterea intervalului de schimb al uleiului de motor de la 15.000 km la 20.000 km, cresterea intervalului de schimb al lichidului de racire de la 60.000 km la 180.000 km, iar intervalul de schimb al uleiului de transmisie (automata) este acum nelimitat. Tratamentul anticoroziv a fost si el imbunatatit.

SS4-II, sistemul Super Select 4WD Permanent II ofera o stabilitate mai buna in curbe, chiar si pe drumuri pavate, cu posibilitatea selectarii a patru moduri de rulare prin rotirea butonului de selectare a modului de tractiune.

Noul sasiu este cu 7% mai rigid fata de precedentul model si suspensiile au fost imbuntatite, potrivit Mitsubishi.

Noul Mitsubishi L200 are sistem de avertizare la schimbarea neintentionata a benzii de rulare (LDW), stabilitate asistata la tractarea unei remorci (TSA), asistenta la pornirea din rampa (HSA), faruri HID cu lumini de zi cu LED si proiectoare bi-xenon.

Masina beneficiaza de sapte airbag-uri (fata, laterale, cortina, si pentru genunchii soferului).

Noi dotari sunt disponibile:

  • Camera video pentru marsarier
  • Sistem de operare fara cheie cu buton de pornire/oprire motor
  • Pilot automat cu limitator de viteza adaptiv
  • Aer conditionat automat pe doua zone
  • Padele montate pe volan pentru schimbarea treptelor de viteza
  • Posibilitatea ajustarii volanului pe inaltime si adancime
  • Nou sistem audio digital
  • Port USB

Noul model L200, construit de catre Mitsubishi Motors Thailanda, pentru toate pietele globale, va fi lansat in Europa in vara acestui an, fiind disponibil in ambele tipuri de caroserii: Club Cab si Double Cab.

Cu sediul la Tokyo, in Japonia, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) este un producator auto de talie mondiala si parte a grupului de companii Mitsubishi, care comercializeaza si serviseaza masini de clasa mica, minivanuri, SUV-uri, LCV-uri, autoutilitare (pick-up-uri) si autoturisme in peste 160 tari.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2015

Lasa un comentariu