Acasa Industrie Renault va lansa in 2015 un crossover bazat pe Nissan Qashqai si inlocuitorul lui Megane III

Renault va lansa in 2015 un crossover bazat pe Nissan Qashqai si inlocuitorul lui Megane III

de Adrian Mitrea

In uzina Renault Palencia (sursa - 0-100.ro)

Renault va incepe pana in vara acestui an, in uzina spaniola Palencia, productia de preserie a unui crossover bazat pe Nissan Qashqai, model care va ajunge pe piata in versiune de serie la inceputul anului viitor. Tot in 2015, in a doua parte a anului va fi lansat si inlocuitorul lui Megane III, au declarat oficialii Renault in timpul unei vizite la uzina Palencia.

“Vom incepe in curand, pana in vara, productia de preserie a unei versiuni Renault a lui Qashqai”, a explicat unul dintre ghizi, precizand ca productia de serie va demara la inceputul lui 2015.

“Sase luni mai tarziu vom introduce in productie inlocuitorul lui Megane III”, a adaugat ghidul.

Alte detalii oficiale nu exista inca, insa este de asteptat ca modelul bazat pe Qashqai sa inlocuiasca modelul Koleos.

Chiar daca oficialii Renault vorbesc despre “inlocuitorul lui Megane III”, sunt sanse foarte mici ca Renault sa renunte la acest nume pentru modelul sau compact. Pana cand “Megane IV” va ajunge in showroom-uri va mai trece insa mai bine de un an si jumatate, iar in curand va fi lansata inclusiv in Romania o versiune “facelift de adio” a lui Megane III – un produs ajuns la maturitate si care a devenit tot mai bun in urma celor doua facelift-uri operate. Megane III facelift va fi lansat in Romania in aprilie.

Uzina din Palencia a Renault, deschisa in 1978, produce in prezent doar familia Megane (cu cinci usi, trei usi, break si versiunea de inalta performanta R.S.).

Varful de productie al uzinei din Palencia a fost anul 2004, cand au fost produse 288.751 unitati, iar anul trecut au fost fabricate 202.399 masini (in scadere fara de cele 239.759 unitati produse in 2012).

La Palencia este produs un Megane la 57 secunde, 87% din productie merge la export si numarul total de angajati este de 1.779 persoane, dintre care 14% femei. In uzina sunt 952 roboti, insa chiar si asa majoritatea proceselor de asamblare se fac manual.

Corespondenta de la Palencia, Spania.

In uzina Renault Palencia (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu