Acasa Industrie Webasto a cumparat Edscha Convertible Roof Systems

Webasto a cumparat Edscha Convertible Roof Systems

de Adrian Mitrea

BMW M3 Cabrio (sursa - BMW)

Webasto, producator german de trape auto si sisteme de decapotare pentru masini, care are si o fabrica in Romania, a cumparat Edscha Convertible Roof Systems (CDS), divizia de sisteme decapotabile din grupul Edscha.

Diviziile de sisteme decapotabile ale celor doua companii au fuzionat, incepand cu 1 ianuarie 2010, si formeaza acum o noua entitate, denumita Webasto-Edscha Cabrio.

Edscha produce, printre altele, sistemele de decapotare pentru BMW Seria 6 Cabrio, Audi A3 Cabrio si BMW Seria 3 Cabrio.

La sfarsitul anului 2008 Webasto a finalizat constructia unei fabrici la Zimandu Nou, judetul Arad. Unitatea produce, din primul trimestru din 2009, trape simple si panoramice pentru diverse marci de autoturisme, acoperisuri pentru autoturisme decapotabile, precum si sisteme de incalzire si de aer conditionat.

Compania Webasto a a fost infiintata de Wilhelm Baier in 1901, in Esslingen (langa Stuttgart), cu denumirea initială de Draht – und Eisenwarenfabrik.

In 1908 firma s-a mutat la Stockdorf, langa Munchen. Afacerea a inceput cu productia de piese pentru biciclete si aparate casnice.

In anii 1930 s-a fabricat prima trapa pliabila pentru autoturisme, iar in anii 1950 gama de produse s-a largit cu încalzitoarele suplimentare. De atunci, Webasto nu mai este o mica afacere de familie.

Firma si-a primit numele de la (W)ilh(e)lm (Ba)ier (Sto)ckdorf.

Lasa un comentariu