Acasa Anvelope Costul neutralizării mirosurilor la Continental Anvelope Timișoara: 4 mil. Euro

Costul neutralizării mirosurilor la Continental Anvelope Timișoara: 4 mil. Euro

de Adrian Mitrea

Subiectul poluării și a mirosurilor generate de fabrica de anvelope Continental din Timișoara revine din nou pe tapet, de data aceasta printr-o investiție de 4 milioane Euro pentru neutralizarea mirosurilor. Compania a investit constant în tehnologie pentru a minimiza impactul asupra mediului și asupra locuitorilor din zonă, dar orașul s-a extins în jurul fabricii, prin construcții noi, iar presiunea locuitorilor din zonă este constantă și vizează reducerea poluării sau chiar mutarea fabricii în altă parte.

Noua investiție de 4 milioane Euro constă în Oxidare Termică Regenerativă (RTO), menită să neutralizeze mirosurile, capacitatea de tratare fiind de 120.000 metri cubi de aer pe oră.

Potrivit Continental, tehnologia RTO distruge compușii organici volatili (moleculele responsabile cu majoritatea mirosurilor) apăruți în cadrul procesului de producție, prin oxidarea lor la temperatură înaltă. Sistemul are cinci camere de ardere.

„Sustenabilitatea este o direcție strategică pentru fabrica noastră de anvelope din Timișoara și este un subiect pe care îl tratăm cu toată seriozitatea. Această investiție este parte din strategia noastră pentru dezvoltare durabilă. Continuăm să ne concentrăm pe eficiență, productivitate și protecția mediului”, a declarat Carlos Bernabé, director general al Continental Anvelope Timișoara, într-un comunicat de presă.

Imediat după finalizare, echipamentul intră în etapa testării. Astfel, în primul trimestru al anului 2021sunt planificate măsurători de emisii, împreună cu specialiști, pentru a evalua eficiența noului sistem. Acest nou echipament va înlocui sistemul instalat în 2015.

În cei 20 de ani de activitate în România, Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat clienților săi din întreaga lume peste 250 de milioane de anvelope. Compania produce în Timișoara o gamă largă de anvelope, de la 13 la 20 de țoli, anvelope de înaltă performanță (Ultra High Performance), anvelope inovatoare pentru mașini electrice, precum și anvelope pentru vehicule utilitare ușoare.

În perioada 1999-2019, în zece ani de prezență în România, Continental a investit circa 1,8 miliarde Euro în activităţile sale din țara noastră.

Toate cele cinci arii de activitate Continental sunt reprezentate în România.

Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi.

Continental este partener într-un joint-venture în Iași şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2019 aproximativ 20.000 de angajaţi în România, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare, și continua să angajeze în funcție de proiectele atrase.


3 comentarii

Nicusor Transport Bucuresti 29 decembrie 2020 - 15:00

Aceasta tehnologie RTO se instaleaza doar in Timisoara sau si in celelalte unitati de productie din tara?

Reply
TotalGeo 5 ianuarie 2021 - 15:28

Mirosul este insuportabil sau toxic?

Reply
colocolo 18 ianuarie 2021 - 12:52

Mirosul creaza disconfort, vara vrei sa intre aer curat. deschizi geamul si miroase a cauciuc ars pe langa ca e cald. Valabil pentru zona de nord-est. Sunt blocuri, locuinte la cateva zeci si sute de metri. Pe vremea comunismului si o vreme dupa era UMT acolo. Acea uzina nu era asa poluanta, faceau macarale, piese metalice. In schimb cand Continental a venit nu cred ca trebuia sa primeasca autorizatie in acel loc dar interesele etc la cateva sute de metri, cam 500m e spitalul de boli infectioase Victor Babes, oameni cu probleme la plamani, unde se trateaza azi si cei cu Covid. Apoi spital de boli de inima langa, cardiovasculare. Ce cauta aceasta fabrica acum in oras intr-o zona dens populata care ar trebui sa fie de agrement, langa Padurea Verde, poate ne explica guvernantii si acolotii lor de pe plan local care au vrut sa atraga investitori cu riscurile de rigoare. Acum stiindu-se cu musca pe caciula si ca sa nu fie nevoiti sa vanda acel spatiu imens pe care ar putea fi construit un stadion, mall, centru de distractii sau cartier intreg, normal ca investesc, suma e mica fata de cat ar avea de pierdut daca s-ar reloca. Si din greseala in greseala mergem inainte cu complicitatea autoritatilor,

Reply

Lasa un comentariu