Uber a lansat serviciul UberGREEN în București, în premieră pentru România, cu 20 de mașini electrice Renault ZOE Z.E. În Capitală Uber are 500.000 utilizatori, dintre care aproximativ 10.000 vor experimenta UberGREEN – cu mașini electrice Renault ZOE Z.E. – până la finalul lunii Aprilie din 2018, estimează Uber. București se alătură unor orașe precum Amsterdam (Olanda), Londra (UK), Paris (Franța), Lisabona (Portugalia) și Munchen (Germania) pe harta lumii în care este disponibil serviciul UberGREEN.
Alegerea unei mașini electrice Uber se va putea face din aplicație, atunci când utilizator caută mașină pentru a se deplasa. Asigurarea serviciului UberGREEN este posibilă în urma unui parteneriat încheiat între companiile Uber și eldrive (din Bulgaria).
Ca mărime, România este a doua piață pentru Uber în Europa Centrală și de Est și a cincea piață din UE.
„Sperăm să putem scala acest proiect până la finalul anului”, a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager al Uber pentru România, marți, 27 Februarie 2018, într-o conferință de presă organizată la The Ark pentru lansarea UberGREEN.
Este evident, deci, că Uber dorește extinderea UberGREEN în România, cu mai multe mașini electrice în București (și poate și în alte orașe din țară).
Proprietarul mașinilor Renault Zoe Z.E. este compania eldrive, iar de la această firmă 20 de șoferi parteneri Uber utilizează aceste automobile în sistem leasing și fac curse Uber cu ele. Practic Uber a contactat partenerii (șoferii) cei mai vechi și cu rating foarte bun, le-a propus ideea, au avut parte de training pentru a înțelege automobilul electric, iar în final s-a ajuns la posibilitatea de a oferi acest serviciu în București.
În acest moment prețul pentru o mașină UberGREEN este identic cu cel pentru UberSELECT (1,65 Lei/km), iar cursa minimă are un preț de 12 Lei.
„Am început să lucrăm la lansarea UberGREEN în România în Mai 2017. Atât de mult a durat să avem 20 de mașini. Cea mai mare surpriză a mea aceasta a fost: toată lumea vorbește despre ele, le vrei, dar nu sunt”, a spus Nicoleta Schroeder.
Practic, producția de mașini electrice este mai mică decât cererea în acest moment. Existp alocări de producție pe țări la majoritatea mărcilor, iar adesea producătorii nu se așteptau că cererea din România să fie atât de mare pentru automobile electrice, ceea ce poate duce uneori la timpi de așteptare mari pentru o mașină.
Până în 2020 Uber își dorește să lanseze în România și serviciul UberPOOL.
2 comentarii
Felicitari, Uber! Pe cand ne vom deplasa si in tara cu Uber?
In tara ne deplasam si acum,problema este ca tariful pentru cursele externe este mic si soferii refuză sa ia comenzile deoarece zic ei ca suma nu acopera si drumul inapoi si au dreptate.