Acasa Industrie Alianta Renault-Nissan si Dongfeng pun bazele unei noi companii in China, eGT, axata pe fabricatia de masini electrice

Alianta Renault-Nissan si Dongfeng pun bazele unei noi companii in China, eGT, axata pe fabricatia de masini electrice

de Adrian Mitrea

Alianta Renault-Nissan si Dongfeng au infiintat o noua societate mixta in China, denumita eGT New Energy Automotive Co., Ltd. (pe scurt, eGT), avand ca scop demararea fabricatiei de automobile electrice de mici dimensiuni in 2019. China este cea mai mare piata pentru autovehicule electrice din lume si are mari sanse sa ramana asa si in anii urmatori.

Masinile electrice dezvoltate de eGT vor pune accentul pe interconectivitate, conform asteptarilor clientilor din China. In anuntul oficial companiile spun ca masinile care vor fi produse vor fi bazate pe platforma SUV-urilor Renault-Nissan, deci este de asteptat ca eGT vor produce SUV-uri electrice de dimensiunile unui Renault Kadjar sau Nissan Qashqai.

In noua societate mixta Renault detine 25% din actiuni, Nissan 25%, iar Dongfeng 50%. eGT isi va avea sediul in orasul Shiyan, in provincia Hubei din China Centrala.

Planurile sunt ca productia sa fie de 120.000 unitati/an.

Conform datelor asociatiei producatorilor auto din China, aceasta tara este cea mai mare piata pentru masini electrice din lume, in 2016 fiind comercializate 256.879 unitati, iar pentru 2017 este asteptata o crestere de cel putin 30%.

Lasa un comentariu