Acasa Foto VIDEO: Nissan Qashqai facelift, premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva. Iata-l intr-o prezentare speciala realizata de 0-100.ro

VIDEO: Nissan Qashqai facelift, premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva. Iata-l intr-o prezentare speciala realizata de 0-100.ro

de Adrian Mitrea

Nissan Qashqai la Salonul Auto de la Geneva (sursa – 0-100.ro)

Nissan Qashqai primeste o restilizare consistenta pentru 2017, atat din punct de vedere estetic, cat si din punctul de vedere al tehnologiilor. Lansarea pe piata este programata pentru luna iulie, 2017, in Romania si celelalte tari in care masina se vinde. Masina are bare de protectie cu design nou, foarte vizibil in zona din fata, unde farurile au lumini de zi cu LED in forma de bumerang, iar proiectoarele sunt pozitionate mai jos si nu mai sunt rotunde, ci dreptunghiulare si discrete. O noua echipare de top, numita Tekna+, duce si mai sus nivelul dotarilor si al calitatii in cazul lui Qashqai.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2017

Pe Qashqai au fost adaugate noi tehnologii Nissan Intelligent Mobility, continuand evolutia Nissan catre obiectivul zero emisii si zero accidente. Sistemul autonom ProPILOT, ce poate controla directia, accelerarea si franarea in timpul rularii pe autostrada, pe o singura banda, va deveni disponibil pentru Qashqai in a doua parte a anului fiscal 2017. Acest sistem va oferi un sofat mai sigur, un control sporit si o libertate mai mare atat in timpul blocajelor de trafic, cat si la viteza mare de croaziera.

„Caracterul premium al noului Qashqai este cel mai vizibil la interior, unde aspectul imbunatatit, materialele de calitate superioara si tehnologiile avansate readuc Qashqai pe primul loc in ceea ce priveste atractivitatea in segment. Absolut noua este optiunea pentru nivelul de echipare de top Tekna+, care include scaune noi cu tapiterie de inalta calitate din piele nappa moale, cu tratament special (tip soft cushioning) pe suprafetele centrale, pentru sporirea senzatiei de confort si relaxare”, explica Nissan.

Nou este si volanul multifunctional in forma literei D, cu insertii premium din crom satinat. Acesta dispune de un controler cu patru directii pentru afisajul de bord, pentru o utilizare mai intuitiva si un timp redus de „neatentie la drum”.

Sistemul de infotainment NissanConnect, cu radio digital DAB si navigatie prin satelit, are acum o interfata noua, potrivit Nissan.

O noua optiune pentru pasionatii de muzica este sistemul premium de sunet BOSE cu sapte incinte acustice.

In completarea evolutiilor la interior, exteriorul Qashqai are un design proaspat. Imbunatatirile includ o parte frontala complet revizuita, care aduce pe Qashqai cea mai recenta evolutie a grilei „V-motion” Nissan.

Bara de protectie si capota au un design nou, cu clustere luminoase revizuite si o mai mare diferentiere de stil intre lampile cu halogen si lampile cu LED. Se regaseste si o versiune noua a semnaturii proprii a marcii pentru luminile de zi, sub forma de bumerang.

Pentru stopuri, forma universal recunoscuta tip bumerang este extinsa la intregul stop, incluzand acum un efect 3D modern care o accentueaza.

Qashqai este disponibil in doua noi culori vibrante: Vivid Blue, culoarea vehiculului prezentat in cadrul conferintei de presa Nissan de la Geneva, si Chestnut Bronze.

Nissan anunta setari noi pentru suspensii si o antifonare mai buna: „Modificarile aduse suspensiei, amortizarii si sistemelor de directie ii permit noului Qashqai sa ofere o experienta si mai rafinata de conducere. (…) Utilizarea imbunatatita a materialelor de izolare fonica si cresterea grosimii lunetei au condus la o reducere a zgomotului produs de trafic, motor si vant in cabina”.

Sunt disponibile jante din aliaj de 17, 18 si 19 inch, toate optimizate aerodinamic pentru a maximiza eficienta.

Performantele aerodinamice ale Qashqai isi mentin pozitia de top. Acesta isi pastreaza coeficientul aerodinamic de 0,31.

Modificarile importante aduse noului Qashqai se bazeaza pe studierea atenta a nevoilor clientilor si au fost concepute pentru a-i consolida pozitia de cel mai bine vandut crossover din Europa. Peste 2,3 milioane de unitati au fost vandute de la lansarea versiunii originale, in 2007, noteaza Nissan.

„La aniversarea a 10 ani ca lider al segmentului crossover, noul Qashqai integreaza si mai multe tehnologii Nissan Intelligent Mobility. (…) Nissan confirma inca o tehnologie de acest tip, inovativul sistem autonom ProPILOT, ce va deveni disponibil pentru Qashqai in a doua parte a anului fiscal 2017”, spune producatorul auto japonez.

Nissan Intelligent Mobility este proiectul marcii pentru viitorul mobilitatii, avand ca obiectiv zero emisii si zero accidente. Acesta a fost anuntat pentru prima data in urma cu exact un an, la Salonul Auto de la Geneva din 2016.

De atunci, s-au inregistrat progrese semnificative pe toti cei trei piloni – Intelligent Driving (sofat inteligent), care vizeaza progresele in modul de conducere al autovehiculelor, Intelligent Power (putere inteligenta), care ghideaza evolutiile in materie de surse de alimentare, si Intelligent Integration (integrare inteligenta), o strategie mai ampla care priveste rolul pe care autovehiculele il au in societate.

In ceea ce priveste Intelligent Driving, progresele inregistrate pana in prezent includ o demonstratie publica a Seamless Autonomous Mobility (SAM). Aceasta reprezinta o dezvoltare a unei tehnologii NASA care va ajuta vehiculele autonome sa evite obstacolele neasteptate.

Tehnologia Nissan vehicle-to-grid – parte din Intelligent Integration – este testata in prezent in Danemarca si Marea Britanie, clientii Nissan LEAF care o folosesc putand revinde energie retelelor electrice. In acelasi timp, tehnologia Nissan de reutilizare a bateriilor uzate de pe vehicule Nissan LEAF continua sa faca progrese rapide.

Primele unitati Nissan xStorage se afla acum in locuinte si birouri si, de asemenea, alimenteaza Amsterdam Arena, stadionul echipei de fotbal Ajax.

Prototipul Nissan BladeGlider demonstreaza inovatia si entuziasmul intr-un vehicul electric Nissan de inalta performanta – o parte esentiala a strategiei Intelligent Power. Nissan a anuntat si ca cel mai bine vandut vehicul electric din lume – Nissan LEAF – va fi echipat cu tehnologia ProPILOT de conducere autonoma la lansarea care va avea loc in curand a celei de-a doua generatii a modelului.

ProPILOT poate controla directia, accelerarea si franarea in timpul circularii pe autostrada, pe o singura banda, oferind un sofat mai sigur, un control sporit si o libertate mai mare. Sistemul este deja in utilizare in Japonia, pe vehiculele Nissan Serena.

Corespondenta de la Geneva.

Nissan Qashqai Facelift la Salonul Auto de la Geneva (sursa – Nissan)

1 comentariu

Interesat 10 mai 2017 - 20:35

La motoare modifica ceva

Reply

Lasa un comentariu