Acasa Honda Honda recheama peste 2.200 de masini din Romania, din cauza airbag-urilor

Honda recheama peste 2.200 de masini din Romania, din cauza airbag-urilor

de Adrian Mitrea

(sursa - Honda)

Honda recheama in service 845 masini Civic si 1.419 unitati CR-V din Romania deoarece in cazul autovehiculelor vizate modulele de umflare airbag pasager pot produce o presiune prea mare daca se declanseaza, in caz de accident. Aceasta presiune poate duce la deteriorarea modulului, spune Honda.

Masinile sunt produse in Marea Britanie si Japonia intre anii 2006 si 2008. Aceasta rechemare in service este generata de problema airbag-urilor produse de Takata. Acele capse pirtotehnice ale airbag-urilor au fost depozitate in conditii improprii, pot capta umezeala, fapt ce altereaza specificatiile proiectate.

Airbag-ul nu se mai deschide corect, ci prea puternic, iar schije metalice sau din plastic pot rani pasagerul pe care ar trebui, de fapt, sa-l protejeze.

Operatiunea de reparatie dureaza circa o ora, a anuntat Honda.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

In mod normal clientii masinilor afectate au fost contactati sau urmeaza sa fie contactati de catre dealeri pentru a fi invitati in service. In orice caz, posesorii de masini Honda vizate de recall pot contacta si ei reteaua oficiala de dealeri si reparatori pentru a verifica daca automobilele lor sunt vizate de aceasta campanie de rechemare in service.

AICI poti vedea toate campaniile importante de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Lasa un comentariu