Acasa Romania Aproape 3.000 de masini Volkswagen Touareg din Romania, rechemate in service din cauza pedalelor

Aproape 3.000 de masini Volkswagen Touareg din Romania, rechemate in service din cauza pedalelor

de Adrian Mitrea

Volkswagen Touareg (sursa - Volkswagen)

Rechemarea in service anuntata recent de Porsche, care vizeaza pedalele a 409.477 unitati Porsche Cayenne, dintre care 951 masini in Romania, genereaza in tara si un recall pentru 2.803 SUV-uri Volkswagen Touareg – masina care imparte mare parte dintre componente cu Cayenne. La masinile vizate de rechemare exista riscul ca o siguranta tip saiba elastica de la pedale sa fi fost montata incorect.

“Din cauza lipsei unui inel de siguranta la pedala de frana, axul lagarului pedalei de frana se poate deplasa. In acest caz, in cazul franarii complete, exista posibilitatea ca fortele dezvoltate sa nu mai poate fi suportate si sa nu mai fie posibila franarea completa. Exista pericol de accident”, a anuntat importatorul, Porsche Romania.

Intreaga operatiune de remediere a defectului dureaza circa o ora.

Problema a fost descoperita in urma verificarilor interne din cadrul producatorului auto Porsche si a fost remediata pe loc pentru modelele care au iesit de pe lina de fabricatie din acel moment incoace.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant.

AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

Lasa un comentariu