Acasa Foto VIDEO: Cel mai nou model Porsche, Boxster Spyder, este disponibil in Romania de la 57.451 euro, fara taxe

VIDEO: Cel mai nou model Porsche, Boxster Spyder, este disponibil in Romania de la 57.451 euro, fara taxe

de Adrian Mitrea

Porsche Boxster Spyder (sursa - Porsche)

Cel mai nou model Porsche, denumit Boxster Spyder, poate fi comandat in Romania la un pret de 57.451 euro, fara taxe, insa primele livrari vor fi facute in februarie 2010, potrivit importatorului, Porsche Romania.

Masina va fi lansata oficial in decembrie, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Boxster Spyder cantareste 1.275 de kilograme si este cel mai usor model din actuala gama Porsche.

Masina are un motor cu injectie directie, cu sase cilindri si o capacitate cilindrica de 3,4 litri. Propulsorul este amplasat central si este montat in fata puntii spate.

Motorul dezvolta 320 de Cai Putere (CP), cu 10 CP mai mult decat Boxster S. Echipat cu cutia de viteze automata cu dublu ambreiaj PDK (Porsche-Doppelkupplungsgetriebe) si pachetul Sports Chrono, noul Spyder accelereaza pana la 100 km/h in 4,8 secunde, gratie sistemului Launch Control. In varianta decapotabila, viteza maxima este de 267 km/h.

Dotarea optionala PDK asigura un consum de combustibil de 9,3 litri pentru 100 de kilometri parcursi.

Boxster Spyder a fost conceput special pentru a fi condus in aer liber. Cand este inchis, acopersul textil, alaturi de geamurile laterale foarte joase si de cele doua prize de aer de pe capota portbagajului, dintr-o singura bucata, confera masinii o silueta supla, care aminteste de Carrera GT.

Stramos de legenda

Intreaga gama Boxster este succesoarea legendarului Porsche 550 Spyder, construit in 1953. Ambele modele au drept caracteristici comune principiul de roadster cu motor central, greutate redusa, originalitate si agilitate.

Modelul 550 Spyder a fost primul automobil sport din Stuttgart-Zuffenhausen creat special pentru curse, dar omologat si pentru sosea. In anii care au urmat, 550 Spyder, care cantarea numai 550 de kilograme, a obtinut numeroase victorii pe circuit si la cursele pe sosele, populare la acea vreme.

550 Spyder a fost urmat de alte modele Porsche Spyder, cum ar fi Porsche 718 RS 60, lansat in 1960.

In 2004 si 2008, Porsche a dedicat acestor masini sport de legenda o editie limitata Boxster la care era adaugat si numele de Spyder. Spre deosebire de aceasta, modelul de sine statator Boxster Spyder este imbunatatit si vizibil modificat fata de Boxster si Boxster S.

Click aici pentru galeria foto

Lasa un comentariu